Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εντυπωσιασμένη αναχώρησε η Κινέζικη αποστολή από τα Γιάννενα









Παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινέζικης αποστολής το βράδυ της Πέμπτης όπου παρατέθηκε δείπνο προς τιμή τους.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων της Ηπείρου.

Στη συνάντηση αφού παρουσιάστηκε στην Κινεζική αποστολή το Τουριστικό προϊόν της Ηπείρου και ο «προορισμός Ιωάννινα», αναλύθηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και επισημάνθηκαν θέματα όπως οι σημαντικοί παραγωγικοί τομείς που διαθέτει η περιοχή καθώς και η υψηλή ποιότητά τους. Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Παπαδιώτης και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού κ. Στέφανος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μεταξύ άλλων δήλωσε :

«Η πόλη των Ιωαννίνων διακρίνεται για την πολυπολιτισμική και εξωστρεφή της ταυτότητα. Μια ταυτότητα την οποία έχει αποκτήσει στο πέρασμα των αιώνων καθώς αποτέλεσε για πολλά χρόνια τόπος κοινής παρουσίας τριών κοινοτήτων την Χριστιανική , την Εβραϊκή και την Μουσουλμανική. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων αυτή η πόλη κατάφερε να ξεχωρίζει πάντα για την πολιτισμό και την παιδεία που παρήγαγε. Σήμερα αυτή η παράδοση συνεχίζεται από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο. Η περιοχή μας, με τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά της, την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει αλλά και τα νέα δεδομένα των Οδικών αξόνων που δημιουργήθηκαν όπως η Εγνατία και Ιόνια Οδός, η αναβάθμιση του Λιμένος της Ηγουμενίτσας, η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική εξωστρέφειας και ανάπτυξης.


Ο Δήμος Ιωαννιτών σε άμεση συνέργια με την Περιφέρεια Ηπείρου, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα Επιμελητήρια, την Ένωση Ξενοδόχων κι άλλους Φορείς, προωθεί και επιδιώκει εντατικά, στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες με παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης και με χώρες με δυνατές οικονομίες όπως η Κίνα. Ως Δήμος Ιωαννιτών είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε ανάλογα ώστε η συνεργασία αυτή, να αναπτυχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και σε περισσότερα αντικείμενα κοινής αποδοχής και αμοιβαίου οφέλους για τις δύο κοινωνίες και περιοχές.»

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αποστολής, Chen Weigen – Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Επαρχιακού Λαϊκού Κογκρέσου της Βουλής της Επαρχίας Jilin, δήλωσε πως παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην περιοχή μας, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη πόλη των Ιωαννίνων, μια πόλη γύρω από μια λίμνη που του θυμίζει την γενέτειρά του και τον κάνει να αισθάνεται ιδιαίτερα οικεία, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για την εξαιρετική φιλοξενία που τους παρείχε η Περιφέρεια Ηπείρου. Επεσήμανε επίσης πως η Κινεζική αποστολή είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τόσο τα πλούσια χαρακτηριστικά της Ηπείρου και των ανθρώπων της όσο και την ευκαιρία να γνωρίσει ένα σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της περιοχής και του επιχειρηματικού – ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.


Προσκάλεσε δε τις αρχές και τους φορείς να επισκεφτούν οργανωμένα και στοχευμένα την επαρχία του Jilin στο προσεχές διάστημα, ώστε να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές διεργασίες και Εκθέσεις και δήλωσε πως από πλευράς του αυτός και οι συνεργάτες του θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθούν περαιτέρω οι επιχειρηματικές, τουριστικές και ακαδημαϊκές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου