Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ακιντζί: Εάν Κύπρος και Ελλάδα δεν αποδεχτούν τον τουρκικό στρατό στο νησί δεν υπάρχει λύση





Προκλητικός και αμετροεπής ήταν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Πριν από την αναχώρησή του από τα κατεχόμενα με προορισμό την Τουρκία, από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν, ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν εκ νέου στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου.

Αφού για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι η Τουρκία -δηλαδή η εισβολέας και παράνομη κατακτητής του βόρειου τμήματος της Κύπρου- «στηρίζει τη λύση», ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα να εγκαταλείψουν «τη θέση τους για μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις».

Δηλαδή, αυτός ο εξωμότης υπάλληλος των Τούρκων θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό μόνο με κατοχικό τουρκικό στρατό στο νησί.

Ο Ακιντζί και η προστάτιδά του Τουρκία προφανώς και δεν ενδιαφέρονται για καμία λύση του Κυπριακού, γιατί αλλιώς θα είχαν αποδεχθεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή σε καμία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να σταθμεύουν ισλαμιστικά κατοχικά στρατεύματα και ούτε μια χώρα μέλος της ΕΕ επιτρέπεται να έχει «εγγυήτριες δυνάμεις», μια εκ των οποίων είναι η ισλαμιστική και αντιευρωπαϊκή Τουρκία.

Ο Ακιντζί κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο ότι η θέση τους για κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και η απαίτηση της αποχώρησης του τουρκικού στρατού κατοχής από το νησί «δεν συνιστά μια αρχή για τις διαπραγματεύσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το αίσθημα της ασφάλειας για τον τουρκοκυπριακό λαό δεν πρέπει να δημιουργήσει απειλή για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η πλειοψηφία του τουρκοκυπριακού λαού δίνει μεγάλη σημασία στην εγγύηση της Τουρκίας».

Εάν οι Τουρκοκύπριοι για να νιώθουν ασφαλείς χρειάζονται τουρκικό στρατό κατοχής να τους προσέχει, τότε πραγματικά δεν χρειάζονται καμία Ευρωπαϊκή Ένωση και καμία λύση του Κυπριακού.

Ας μείνουν εκεί με την Τουρκία τους, εξαθλιωμένοι και υποανάπτυκτοι, την ώρα που το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου, το μέλος της ΕΕ, θα μετατρέπεται σε ένα «πριγκιπάτο» πλούτου από τους υδρογονάνθρακες.

Διότι οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται στις θάλασσες νότια της Κύπρου και οι Τουρκοκύπριοι δεν δικαιούνται κανένα μερίδιο από αυτούς παρά μόνο εάν η βόρεια Κύπρος απελευθερωθεί ξανά και αποκατασταθεί το ενιαίο κράτος. Κανονικά ούτε ως δικοινοτική διζωνική «μπούρδα» δικαιούνται μερίδιο.

Ας μείνουν με τους Τούρκους φαντάρους αγκαλιά λοιπόν, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «Βόρεια Κύπρος», και να θρηνούν την κατάντια τους. Γιατί πολύ μεγάλο στόμα έχει αυτός ο γενίτσαρος ο Ακιντζί και αυτή την εποχή η Τουρκία δεν βρίσκεται στα καλύτερά της για να παριστάνει το παλικάρι στους Έλληνες.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι κατεστραμμένες χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ. Η Ελλάδα είναι μια πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή που μπορεί να συντρίψει την Τουρκία ανά πάσα στιγμή και η Κύπρος έχει περισσότερους από 80.000 άνδρες στα όπλα για να την υπερασπιστούν.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στην Τουρκία ο Ακιντζί συνάντησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου