Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ : Ενημέρωση για την αποκομιδή απορριμμάτων




Αποτέλεσμα εικόνας για αποκομιδή απορριμμάτων

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην αποκομιδή απορριμμάτων κάνει γνωστά τα εξής:

Από την πρώτη μέρα της αποχής των εργαζόμενων του εργοταξίου από την αποκομιδή απορριμμάτων ένα πλήρωμα έκτακτης ανάγκης λειτουργούσε σε καθημερινή βάση μαζεύοντας τα απορρίμματα από «ευαίσθητες» περιοχές όπως Νοσοκομεία, Ιδύματα, σχολικές μονάδες κτλ.

Μετά την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη όμως και λόγω της συσσώρευσης απορριμμάτων εντός και εκτός κάδων σε όλο σχεδόν το Δήμο, αποφασίστηκε – με τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου του Συλλόγου των Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού- σήμερα το βράδυ δύο απορριμματοφόρα με ενισχυμένα πληρώματα να προχωρήσουν κι αυτά σε αποκομιδές απορριμμάτων προκειμένου να αμβλυνθεί κατά το δυνατό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο το Σύλλογο Εργαζομένων όσο και τους εργαζόμενους προσωπικά για την απόφαση που έλαβαν, συναισθανόμενοι τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία μεγάλου όγκου απορριμμάτων στους δρόμους του Δήμου.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι έχουν δρομολογηθεί ήδη απολυμάνσεις στα σημεία που τα απορρίμματα παραμένουν, ενώ απευθύνει έκκληση στους δημότες να πετούν με φειδώ τα απορρίμματα τους στους κάδους.

«Η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, με την εφαρμογή εκτάκτου σχεδίου, ωστόσο η συμβολή και των δημοτών σε αυτή είναι σημαντική. Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας όλων», σημειώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου