Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Μακρόν: Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Αλέξης Τσίπρας





Μέρκελ: «Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο γιατί έχουν βρεθεί λύσεις»

«Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτησε την απόφαση της περασμένης εβδομάδας για την Ελλάδα και επισήμανε πως οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας εργάστηκαν ώστε να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε αυτή την Σύνοδο δεν έγινε συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα και αυτή είναι μια καλή εξέλιξη γιατί το ζήτημα λύθηκε σε επίπεδο Υπουργών.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της ΕΕ δήλωσε πως η Ευρώπη είναι η καλύτερη προστασία από τις μεγάλες προκλήσεις, από την τρομοκρατία μέχρι τη μετανάστευση και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, η προσφυγική κρίση δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν μερικές μόνο χώρες της ΕΕ, αλλά όλες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινή, αλλά θα συνεχιστεί και γι’ αυτό απαιτείται μια μακροπρόθεσμη απάντηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι υποστηρίζει τις ανοικτές αγορές, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Ευρώπη θα είναι αφελής και ότι θα υπερασπιστεί τους κανόνες και θα εξαφαλίσει ότι θα γίνονται σεβαστοί.

Τόνισε ακόμη πως χρειάζεται «πραγματική αμοιβαιότητα» στις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς.

Από τη μεριά της, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο γιατί έχουν βρεθεί λύσεις» και επισήμανε πως και με το «πακέτο Γιούνερκ» θα υπάρχει ενίσχυση των επενδύσεων.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου