Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Γιάννενα: «Μαυρίζουν» οι δρόμοι, εκκρεμεί το αποχετευτικό





Με μπόλικη άσφαλτο σε δρόμους που έμεναν για χρόνια με χώμα, κατασκευή πεεζοδρομίων και παρεμβάσεις για την παροχέτευση των ομβρίων, συνεχίζεται η «στροφή στην καθημερινότητα», στην οποία δίνει πλέον βαρύτητα η δημοτική αρχή.

Ωστόσο, το έλλειμμα σε βασικές υποδομές παραμένει για αρκετές περιοχές, καθώς υπάρχει η εκκρεμότητα του αποχετευτικού, με τη δημοτική αρχή να τελεί εν αναμονή της έγκρισης της πρότασης που έχει υποβάλει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη».

Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάση Μανταλόβα με τους τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ωριμάσει το προηγούμενο διάστημα πλήρως τις μελέτες. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να χρηματοδοτήσουμε τα έργα αυτά, τα οποία θα αλλάξουνε συνολικά το επίπεδο ζωής.

Η προσπάθεια αυτή είναι σε εξέλιξη, ζητάμε τη βοήθεια του καθενός, που μπορεί και πολιτικά να συνεισφέρει, γιατί εμείς σε επίπεδο εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων έχουμε πλήρη ωριμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανταλόβας, στο περιθώριο χθεσινής επίσκεψης σε υπό εκτέλεση έργα στα Καρδαμίτσια.

Η βαρύτητα που δίνεται, πλέον, και σε έργα καθημερινότητας, σηματοδοτείται όχι μόνο από την κλίμακα των παρεμβάσεων, αλλά και από το ότι χθες στα Καρδαμίτσια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια παρέμβαση προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, βρέθηκαν ο δήμαρχος και τρεις αντιδήμαρχοι.

Ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται κοντά στους δημότες της, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της είναι να κάνει παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, γνωρίζοντας φυσικά ότι ο δήμος είναι τεράστιος και η ίδια οφείλει να αφήσει το αποτύπωμά της παντού.

«Σε μια νέα γειτονιά της πόλης αναπτύσσεται ένα σημαντικό έργο ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομήσεων και παροχέτευσης όμβριων. Παρεμβάσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα. Εμείς αφήνουμε το αποτύπωμα μας σε μια σπουδαία και σημαντική γειτονιά της πόλης, παράλληλα όμως οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται με οργάνωση, σύστημα και ποιότητα σε όλο τον δήμο», σημείωσε.

Από τη μεριά του, ο Θ. Μανταλόβας έκανε λόγο για το ξεκίνημα μιας μεγάλης παρέμβασης σε υποβαθμισμένες περιοχές του δήμου, εξηγώντας ότι το σύνθημα της δημοτικής αρχής είναι η «στροφή στην καθημερινότητα». «Τις εργασίες που γίνονται στα Καρδαμίτσια θα ακολουθήσουν κι άλλες με 1,2 εκ. ευρώ σε Βοτανικό, Λασπότοπο, Νέα Ζωή, Κάτω Νεοχωρόπουλο.

Στρατηγική μας επιλογή μας είναι δίπλα στα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της πόλης, να βελτιώσουμε και την καθημερινότητα», ανέφερε.

Στο μέγεθος της παρέμβασης που γίνεται στα Καρδαμιτσία αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Λιόντος, λέγοντας ότι περισσότεροι από δέκα οδοί αποκτούν πια τις υποδομές που θα έπρεπε να είχαν εδώ και χρόνια.

«Έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων στις οδούς Κ. Αιτωλού, Νέστορος, Δευκαλίωνος, Βουκουρεστίου, Ομήρου, Νικοδήμου, Δεινοστράτους, ακολουθούν κι άλλες όπως η ΚΑ Φεβρουαρίου και Μ. Αθανάσιου, με στόχο να λύσουμε χρόνια προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής. Δε σταματάμε εδώ, κι άλλες οδοί στην περιοχή θα αναβαθμιστούν.

Με τα χρήματα που έχουμε, προσπαθούμε να αλλάξουμε την όψη σε μια γειτονιά που μένουν τόσοι συνδημότες μας, βάζοντας τη δική μας πινελιά», επισήμανε.

Για τη διπλή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να σχεδιάσει τις μεγάλες παρεμβάσεις, χωρίς όμως να αφήσει την καθημερινότητα να την ξεπεράσει, μίλησε και ο Ν. Γκόλας. «Ενώ σχεδιάζουμε τα μεγάλα έργα και οραματιζόμαστε μεγάλες παρεμβάσεις, δεν ξεχνάμε την καθημερινότητα, δεν την αφήνουμε να μας ξεπεράσει.

Τα Καρδαμίτσια είναι το αποτέλεσμα ενός συνεχούς διαλόγου που έχουμε επιτύχει με φορείς και τους κατοίκους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με τη συνεχή διαβούλευση», υπογράμμισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μαρμάρων Κωνσταντίνος Οικονόμου δήλωσε ικανοποιημένος, αλλά και δικαιωμένος τόσο για το πλήθος όσο και για την ποιότητα των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στην περιοχή, αναφέροντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι πλέον το αποχετευτικό.



agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου