Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη στις Επιτροπές της Βουλής για τις εξελίξεις του Ασφαλιστικού Συστήματος



Αποτέλεσμα εικόνας για Μερόπης Τζούφη

H Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση με σκοπό την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών για θέματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και για την πορεία των εργασιών λειτουργικής, οικονομικής, οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νέο ενιαίο Φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.).
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αν. Πετρόπουλος, ο Διοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., κ. Αθ. Μπακαλέξης, ο Πρόεδρος της Η.Δ.Ι.Κ.Α., κ. Αν. Τάγαρης, ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., κ. Αθ. Καποτάς, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συζήτησης κατά την οποία δεν αναπαράχθηκαν οι αντιπολιτευτικές κορόνες σχετικά με την «κατάρρευση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», ενώ στη συνέχεια έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα προς συζήτηση. Όσον αφορά των Ε.Φ.Κ.Α. έθιξε το ζήτημα της επιτυχούς και εντός των στόχων εισπραξιμότητας των εσόδων του Οργανισμού, όπου κατά το Α' τρίμηνο 2017, ανέρχονται στα 750 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών έχουν εισπραχθεί 463 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 61,7%, το οποίο κινείται εντός του προϋπολογισμένου στόχου.

Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο ΤΣΑΥ και σχετίζονται με την απόδοση των συντάξεων, αλλά και την μεταφορά των αποθεματικών του συγκεκριμένου Ταμείου στον Ε.Φ.Κ.Α.. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ύστερα από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι «το αρχείο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του ταμείου ιατρών - υγειονομικών (ΤΣΑΥ) του έτους 2013 εξαφανίστηκε – σβήστηκε», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι συντάξεις χορηγούνταν με χειρόγραφη βεβαίωση του εργοδότη πως πλήρωσε τις ασφαλιστικές του εισφορές.
Τέλος η βουλευτής έκανε λόγο για την ανάγκη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος απονομής των κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ έπειτα από το κλείσιμο της Β’ Αξιολόγησης και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου