Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Θεσπρωτία: Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του δήμου στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς από την ΠΟΕ ΟΤΑ, για τους συμβασιούχους.





Από τις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του δήμου στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς, πραγματοποιώντας κατάληψη και απαγορεύοντας τα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους, με αφορμή το μείζον θέμα των συμβασιούχων και υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θοδωρής Μπάτσης και προς στιγμής επικράτησε ένταση.
Ο Θοδωρής Μπάτσης εξέφρασε μεν την συμπαράσταση του στους συμβασιούχους, ωστόσο διαφώνησε με την κατάληψη του αμαξοστασίου ως τρόπο κινητοποίησης, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν της αναγκαιότητας των δυναμικών αντιδράσεων
Το ζήτημα των συμβασιούχων επανήλθε στο προσκήνιο μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των Δήμων.
Συνολικά στον δήμο Σουλίου απασχολούνται 14 συμβασιούχοι, εκ των οποίων οι 4 στην υπηρεσία καθαριότητας.
Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ στην Παραμυθιά δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα, αφού για κάποιον λόγο, η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση είναι από μικρή έως ελάχιστη.
Τι λέει ο Υπουργός Εσωτερικών. Για τους συμβασιούχους καθαριότητας ο Π. Σκουρλέτης παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι πρόκειται να απολυθούν, επαναλαμβάνοντας ότι “σκοπεύουμε να προκηρύξουμε θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ”.
Πρόκειται προφανώς, για τις 2.500 θέσεις που έχει προαναγγείλει, οι οποίες, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, μπορούν να αυξηθούν, αλλά φαίνεται ότι, τουλάχιστον προς το παρόν έχουν δυσκολίες στο να προχωρήσουν λόγω του κανόνα 1 προς 4.
Για άλλους συμβασιούχους που εργάζονται πολλά χρόνια στο Δημόσιο (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κλπ) επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μία οριστική λύση: “Αφού καταλήξουμε σε κάποια σαφή κριτήρια, θα πρέπει να πιστοποιήσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση.
Η λύση που επεξεργαζόμαστε θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, που απαγορεύει την κατάχρηση της σύμβασης”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τι λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ Οι εργαζόμενοι δε δέχθηκαν τη δίμηνη παράταση συμβάσεων που τους πρότεινε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «δίμηνη πολιτική διαχείριση». Έκαναν επίσης λόγο για 8.500 απολύσεις, αφού ο κ. Σκουρλέτης τους είπε ότι θα προκηρυχτούν μόνο 2.500 θέσεις εργασίας.
Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, με βασικό αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας 6.500 συμβασιούχων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.Περισσότερα για την σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Παραμυθιά, σε επόμενο άρθρο.

.paramythia-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου