Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Καμμένος vs Γεωργιάδη και οι βαριές κουβέντες που ακούστηκαν




Από Π. Καρβουνόπουλος

Η σύγκρουση Καμμένου-Γεωργιάδη αναμενόταν σίγουρα να ΄χει περισσότερη ένταση απ΄ αυτή που τελικά είδαμε. Καλό είναι αυτό. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι “βαριές κουβέντες”.

Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: Μπορείτε να διατηρείτε ότι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Εάν το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό κι αυτό σας αφορά και σας και τον κ. Βορίδη που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της παρέας τόνισε ο κ. Καμμένος. Εάν μάλιστα αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έγινε επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αντιλαμβανόμαστε ποια ευθύνη έχει ο καθένας μας και πως φέρεται αυτή η κυβέρνηση είπε ο υπουργός.

Για το θέμα της επικοινωνίας του με τον κρατούμενο ο κ. Καμμένος είπε: Ναι, τηλεφωνήθηκα μαζί του και του έθεσα το αμείλικτο ερώτημα. Συνέχισε δε λέγοντας: Ο κ. Μαρινάκης, μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ακόμη ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση; αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα όποια στοιχεία έχει εναντίον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κάλεσε τον υπουργό Άμυνας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τον κατηγόρησε ότι στη πρωτολογία του δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε. «Δεν μπορούμε να δικάσουμε το Νoor-1. Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην ελληνική Δικαιοσύνη και αν κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να σαπίσει στη φυλακή», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας απλά καταδίκασε ως ένοχο τον επιχειρηματία αντί να απαντήσει. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Γιαννουσάκη, ενώ ζήτησε να μάθει αν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που χειρίστηκε την υπόθεση αυτή. Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε συναντήσει τον κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου, προκειμένου -όπως είπε- ο υπουργός Άμυνας να προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα «από έναν πιθανόν λαθρέμπορο ναρκωτικών».

Οι εξελίξεις σε επίπεδο δικαιοσύνης

Ως προς τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, η δικογραφία, όσον αφορά στις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη, σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, θα διαβιβαστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή. Αντίθετα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Αναλυτικότερα, στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δια μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, ως προς το σκέλος εκείνο στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Στη συνέχεια, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον ‘Αρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη. Η αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στον δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο. Να σημειωθεί ότι, οι δικογραφίες που θα σταλούν στη Βουλή θα περιλαμβάνουν όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθεί για κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να ελεχθούν τα όσα έχει -δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη Δικαιοσύνη- καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου