Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Άρτα: Στην Άρτα ο Κοντονής





Επίσκεψη και ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης την επόμενη εβδομάδα - Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων - Στην ατζέντα και η ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου.

Την επίσκεψη ενός ακόμη Υπουργού θα δεχθεί η Άρτα την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πληροφορίες μας θέλουν να προγραμματίζεται ταξίδι του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή, με το χαρτοφυλάκιο του οποίου ο νομός έχει αρκετά ανοιχτά θέματα από το παρελθόν.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Σταύρου Κοντονή στο νομό θα διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα, καθόσον ήδη το ταξίδι του προγραμματίζεται για την προσεχή Τετάρτη, 28 Ιουνίου, με άφιξη το πρωί και παραμονή στην πόλη μας μέχρι το βράδυ, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι προετοιμάζεται και διοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης με τον ίδιο ομιλητή.
Αναλυτικότερα οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να σχεδιάζεται επίσκεψη εργασίας και ουσίας, όπως μας αποκαλύπτεται, γιατί είναι πολλά τα θέματα που αφορούν στην απονομή Δικαιοσύνης στην Άρτα, ξεκινώντας από το «ναό της Θέμιδος» που διεκδικείται χρόνια τώρα και την λειτουργία για αρκετά χρόνια σ’ ένα κτήριο προκατασκευασμένο, που ξεκίνησε ως προσωρινή λύση πριν 11 χρόνια (Απρίλιο του 2006 είχε υποστεί ζημιές το Δικαστήριο στην οδό Μανέγα) και τείνει να αποτελέσει μόνιμη.
Οπότε το αίτημα αναζήτησης χώρου για ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου του νομού δεν έχει σταματήσει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην ατζέντα των διεκδικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου.
Επίσης εξακολουθεί να παραμένει ως ζητούμενο η έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Άρτας, που αποτελεί εξάλλου και ιστορικό κτήριο στο κέντρο της πόλης, ώστε να στεγάσει και πάλι τις υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου.
Όμως σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα επιδιώξει διαδοχικά συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους σε τοπικό επίπεδο και σίγουρα με τους εκπροσώπους Ειρηνοδικών, Πρωτοδικών και Εισαγγελικών αρχών αλλά και το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων όπως ασφαλώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας.
Εξάλλου το νομό τελευταία φορά επισκέφθηκε Υπουργός Δικαιοσύνης το 2006 και ήταν ο Αναστάσιος Παπαληγούρας στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή όταν το καλοκαίρι εγκαινίασε το προσωρινό προκάτ κτήριο στην παραποτάμια περιοχή ως προσωρινή λύση στέγασης μέχρι την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Σίγουρα, λοιπόν, όλοι οι εμπλεκόμενοι και όσοι έχουν πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Κοντονή, όπως και οι συνδικαλιστικοί φορείς θα έχουν πολλά να συζητήσουν μαζί του και κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί η δυνατότητα στα τοπικά ΜΜΕ να καταγράψουν πιθανές απαντήσεις ή άλλες ανακοινώσεις από την πλευρά του υπουργού το ίδιο απόγευμα.
Εξάλλου ο κ. Κοντονής μαθαίνουμε ότι θα μιλήσει το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στην Άρτα. Χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμη το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης, ως χώρος της ομιλίας πιθανόν να επιλεγεί το αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου.
Είναι βέβαιο ότι μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επίσκεψης θα υπάρξουν περισσότερες διευκρινήσεις για τις επιμέρους συναντήσεις και με τοπικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, οπότε θα εξακριβωθεί έναν θα ισχύσουν και πληροφορίες που αναφέρουν ότι συναντήσεις θα γίνουν και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών στην Περιφερειακή Ενότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου