Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Επιστροφή του του ερασιτέχνη ΠΑΣ,από το Μόναχο





Το πρωί του Σαββάτου 24/6/2017 επέστρεψε από το Μόναχο η 150μελής αποστολή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Κατά τη διάρκεια του 8ήμερου ταξιδιού οι παίκτες των έξι ομάδων ,από το ΓΙΑΝΝΙΝΑ (γεννημένοι 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 & 2006) και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες από την αθλητική υποδομή του Μονάχου, να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, να ξεναγηθούν και να δώσουν 24 αγώνες στους οποίους σημείωσαν ...
22 νίκες και δύο ισοπαλίες.
Εδώ να διευκρινίσουμε για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, ότι οι αντίστοιχες ακαδημίες των γερμανικών συλλόγων λειτουργούν με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο, δεν έχουν -όπως εδώ- αυτοσκοπό την κατάκτηση τίτλων, οι προπονήσεις γίνονται από παλαίμαχους παίκτες, σχεδόν δωρεάν με απλή συμβολή όλων, όμως οι εγκαταστάσεις τους είναι αξιοζήλευτες ακόμα και από ΠΑΕ της όποιας Ελληνικής ομάδας super league, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το φωτογραφικό υλικό που μπορεί να δει κανείς στο www.fcpasgiannina.gr ενότητα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ.
Μετά την αποβίβαση από το πλοίο της ΑΝΕΚ στη Βενετία η αποστολή επί τρεις ώρες είχε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση, γόνδολες και αναμνηστικά πριν την αναχώρηση για το Μόναχο.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Allianz Arena ΚΑΙ 6 ΣΤΑ 6 ΣΤΟ …ΧΟΡΤΟ
Την πρώτη ημέρα η επίσκεψη στο Allianz Arena, ασφαλώς και επισκιάζει κάθε άλλη δραστηριότητα, και φυσικά η αποστολή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είχε την τύχη για τρεις και πλέον ώρες να επισκεφτεί το σημείο αναφοράς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Υπήρξε άψογη ξενάγηση σε όλους τους χώρους του σταδίου, ακόμα και στο άδυτο των αποδυτηρίων.
Το ΠΑΣολε ακούστηκε με τον καλύτερο τρόπο σ αυτό το Ναό, η αποστολή ξεναγήθηκε παντού και το δέος όλων ήταν εμφανές!
Στο αγωνιστικό κομμάτι το απόγευμα είχαμε νίκες για τις ομάδες μας 6 στα 6 παιγνίδια που δώσαμε (το σκορ δεν έχει σημασία) επί των ομάδων HELLAS MUNCHEN (ομάδες της Ελληνικής ομογένειας) και fc munchen ev.1903 (το έτος ίδρυσης λέει πολλά για την ιστορία του συλλόγου).
Πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από τους ξεναγούς του Allianz Arena, είχαμε την τύχη να έχουμε κοντά μας τον συμπατριώτη μας κ. Βασίλη Κράχτη, ο οποίος έκανε χρέη διερμηνέα και όλες τις ημέρες της παραμονής μας στο Μόναχο μας διευκόλυνε, στις μετακινήσεις, ξεναγήσεις και τα …ψώνια μας, τόσο στο Allianz Arena όσο και στην πόλη.
Την επόμενη ημέρα μετά την περιήγηση στο κέντρο του Μονάχου, στα αξιοθέατα της πόλης, της δόνησης του συνθήματος του ΠΑΣ (αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που εντυπωσιάζει, από το χώρο που εκφωνούσε …ο αδόλφος Χιτλερ-εμείς είμαστε ο ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!) οι ομάδες μας, με εντυπωσιακές εμφανίσεις -χωρίς άγχος είναι η αλήθεια!- πέτυχαν το 4 στα 4 επί των αντίστοιχων ομάδων της HERTHA MUNCHEN, κάτι που έδωσε το …δικαίωμα στους συνοδούς, να το διασκεδάσουν ως αργά το βράδυ, καθαρά Ελληνικά στην επίσης Ελληνική ταβέρνα ΣΚΙΑΘΟΣ όπου δείπνησε και τα τέσσερα βράδια της παραμονής στο Μόναχο!!!
Κ-15, Νέοι, Παίδες και προπαίδες μας κάνουν υπερήφανους εκτός από το ήθος τους στην αποστολή και στους αγωνιστικούς χώρους.
Την επόμενη ημέρα μετά τις πρωινές επισκέψεις στο Ολυμπιακό Στάδιο, την BMW και το μουσείο τέχνης, το απόγευμα οι ομάδες μας, είχαν να αντιμετωπίσουν μία από τις τέσσερις καλύτερες ακαδημίες του Μονάχου.
Η ομάδα ΤSV Grunwald, η οποία δραστηριοποιείται στην πιο εύπορη περιοχή μετέχει στα πρωταθλήματα με 31 (!) ομάδες -δύο γυναικών- και κάνουν εκπληκτική πορεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κοσμοπολίτικη περιοχή μένουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν και τα παιδιά αλλά και στελέχη της αθλούνται στις εγκαταστάσεις του Grunwald αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο την θυγατρική ομάδα της.
Οι ομάδες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν γνώρισαν ούτε αυτή την ημέρα ήττα, παραχώρησαν όμως δύο ισοπαλίες, για να αποδειχθεί στην πράξη ότι στα τμήματα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, γίνεται μεθοδική δουλειά, η για να το αντιστρέψουμε και να μην θεωρηθούμε υπερφίαλοι, στη Γερμανία όπως προαναφέρθηκε οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου λειτουργούν περισσότερο ψυχαγωγικά, όπως γίνεται και για τα υπόλοιπα αθλήματα.
Την ικανοποίησή του για τις εμφανίσεις όλων των ομάδων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά και το ήθος που επιδείχθηκε σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας εξέφρασε ο γενικός αρχηγός της αποστολής, διευθυντής αγωνιστικού του σωματείου κ. Δημήτρης Στούκας, ο οποίος ήταν και η ψυχή του σχεδιασμού και της υλοποίησης της διοργάνωσης της οποίας είχε την απόλυτη ευθύνη, που είναι η τέταρτη στο εξωτερικό μετά από αυτές στην Τουρκία, Σερβία και Ιταλία. Σίγουρα χωρίς την παρουσία του δεν θα μπορούσαμε να …γράφουμε σήμερα ιστορία!
Την επόμενη ημέρα η ομάδα διανυκτέρευσε στην Μπολόνια και το πρωί από την Αγκόνα με πολυτελές πλοίο της ΑΝΕΚ έγινε η επιστροφή στην Ηγουμενίτσα και από εκεί οδικώς στα Γιάννινα.
Για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη αποστολή, οι δικές μας δυνάμεις δεν έφταναν, αλλά εδώ υπήρξε η συμβολή των χορηγών μας που από την πλευρά τους συνέβαλαν στο μεγάλο εγχείρημα, μοναδικό στην Ελλάδα μπορούμε να πούμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα αθλητικά καταστήματα ΖΗΣΗΣ SPOR τα οποία είναι κοντά μας σε κάθε δραστηριότητα, στον μόνιμο χορηγό μας νερό ΖΑΓΟΡΙ και την οικογένεια Χήτου, στον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗΠ κ. Βασίλη Ευθυμίου (εμπορία ψαριών) ο οποίος σε κάθε δραστηριότητα συμβάλει, στους φούρνους ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗ οι οποίοι για πρώτη φορά συμμετείχαν στο ταξίδι στο όνειρο και στο γραφείο ταξιδιών ΑΡΜΟΝΙΑ TRAVEL.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ιωαννιτών και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Θωμά Γιωτίτσα, για την έμπρακτη στήριξή τους και της έγκρισης οικονομικής ενίσχυσης στο σωματείο μας, ώστε και τα παιδιά που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες, να συμμετάσχουν σε αυτή την αποστολή.
Ακόμα τον γενικό διευθυντή κ. Δημήτρη Στούκα που επί δύο και πλέον μήνες, μελέτησε και διοργάνωσε την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή της Βορειοδυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό, το μέλος μας κ. Σταύρο Χήτα για την πολύτιμη συμβολή του σε όλη την αποστολή και τέλος στα μέλη μας αθλητές και γονείς που για μια ακόμα χρονιά εμπιστεύτηκαν το σωματείο σε μια Ευρωπαϊκή διαδρομή.
Τέλος να πούμε ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας της ομογένειας κ. Γιώργο Κίτσιο και στο κορυφαίο στέλεχος του σωματείου το Μονάχου κ. Αποστόλη Κώτση πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας HAAR Μονάχου (σύλλογος ενισχυτικής) για τη φιλοξενία τους και την προσφορά του στα μέλη μας αναμνηστικών σακιδίων και φανέλων της Κοινότητας.




epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου