Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Σύντομα και μέσω του Ίντερνετ η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΥΑΙ!


Σύντομα και μέσω του Ίντερνετ η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΥΑΙ!


• Συχνές είναι οι ουρές και μαζί μ’ αυτές και μεγάλη η ταλαιπωρία των Γιαννιωτών μπροστά απ’ τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ, όπου συνωστίζονται για να εξοφλήσουν λογαριασμούς ή να τακτοποιήσουν άλλες οικονομικές εκκρεμότητες.
Σύντομα το φαινόμενο αυτό, αν δεν εκλείψει οριστικά, τουλάχιστον θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, χάρη σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία που ήδη έκανε η ΔΕΥΑΙ με την Εθνική Τράπεζα. Αυτή προβλέπει πως οι συναλλαγές των πολιτών με την Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, δηλαδή ουσιαστικά η πληρωμή λογαριασμών θα πραγματοποιούνται και «on line», δηλαδή από το Ίντερνετ, αλλά και μέσω των υποκαταστημάτων της Εθνικής στα Γιάννενα!
Έγινε συμφωνία
Η συμφωνία έγινε σε συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του διευθυντή της ΔΕΥΑΙ Κων/νου Γιωτάκη και του Θωμά Παναγιωτίδη, διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, ως εκπροσώπου του ιδρύματος.
Σύμφωνα με αυτήν, οι Γιαννιώτες πελάτες της ΔΕΥΑΙ σε λίγες εβδομάδες από σήμερα δεν θα χρειάζεται να τρέχουν στα ταμεία της επιχείρησης και να περιμένουν στις ουρές για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του «on line» συστήματος της Εθνικής. Αυτά για τους νεότερους ή εκείνους τους πολίτες που έχουν γνώσεις Ίντερνετ.
Οι μεγαλύτεροι και όσοι δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο θα μπορούν να κάνουν μία απλή πάγια εντολή χρέωσης των λογαριασμών τους στην τράπεζα και κάθε δίμηνο θα αφαιρείται αυτόματα από αυτούς το ποσό που οφείλουν στην ΔΕΥΑΙ για κατανάλωση νερού και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της. Παράλληλα, θα μπορούν να πληρώνουν λογαριασμούς πηγαίνοντας και σε κάποιο απ’ τα υποκαταστήματα της Εθνικής στην πόλη μας.
Σημαντικό βήμα
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν φυσικά ότι θα κλείσουν τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ! Αυτά θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες, όμως εκείνοι θα έχουν περισσότερες επιλογές πληρωμής και έτσι θα αποφορτιστεί η Επιχείρηση, η οποία συχνά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, για διάφορους λόγους. Με άλλα λόγια, γίνεται ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ μέσω της εισόδου της στην ηλεκτρονική τραπεζική διαδικασία.
Και σε άλλες τράπεζες…
Ενδέχεται, μάλιστα, η απόφαση αυτή για ηλεκτρονική ή αυτόματη είσπραξη των λογαριασμών νερού να επεκταθεί και στις υπόλοιπες τράπεζες, μέσω της Εθνικής πάντα, με το σύστημα ΔΙΑΣ!
Πότε θα ξεκινήσει η εξυπηρέτηση των πελατών της ΔΕΥΑΙ μέσω της Εθνικής Τράπεζας; Είναι υπόθεση λίγων εβδομάδων, καθώς θα πρέπει να «συντονιστούν» τα μηχανογραφικά συστήματα των δύο φορέων. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν όλα θα είναι έτοιμα.

ww.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου