Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αντιδράσεις από την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Για την συγχώνευση των Π.Υ. Άρτας – Φιλιππιάδας

Αντιδράσεις από την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου  Για την συγχώνευση των Π.Υ. Άρτας – Φιλιππιάδας


Την έντονη αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο καταθέτει με ανακοίνωσή της η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στη συγχώνευση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας και Φιλιππιάδας, δύο υπηρεσιών που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Ζώης Μαργέλης αναφέρονται τα εξής:

"Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός άλλωστε, δέχεται το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς του και αυτό έχει αντίκτυπο στον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

Πότε δεν ήμασταν επαίτες, απαιτούσαμε αντιθέτως πάντα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και εμάς.

Για τον λόγο αυτό σαν Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο απέναντι στις εξοντωτικές - καταστροφικές ενέργειες της Κυβέρνησής και συγκεκριμένα:

-Εκφράζουμε την κατηγορηματική και έντονη δυσαρέσκειά μας διότι η Κυβέρνηση συνεχίζει το ισοπεδωτικό της έργο σε όλα τα επίπεδα όπου με το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται εξοντωτικές διατάξεις για τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, τα οποία τα οδηγούν κυριολεκτικά σε διάλυση εκμηδενίζοντας τα μερίσματα και ελαχιστοποιώντας τα εφάπαξ με τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους και την λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

-Δεν προχωράει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση και στις διοικητικές πράξεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μισθών μας και την επαναφορά τους, σε αυτά που ίσχυαν την 31/07/2012 καθώς και στην άμεση επιστροφή των αναδρομικών. Τους υπενθυμίζουμε ότι η μη εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων αποτελεί παράνομη πράξη.

-Καταστρατήγησαν με Π.Δ. τον Κανονισμό Μεταθέσεων (170/1996), εισάγοντας αντεργατικές διατάξεις, όπου θα καθιστούν «Όμηρο» τον κάθε συνάδελφο, σε κάθε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, επαναφέροντας την αναξιοκρατία, την ρουσφετολογική εξάρτηση και την τρομοκράτηση υπό τον φόβο των αιφνιδιαστικών συνεχόμενων μετακινήσεων. Συγχώνευσαν για τον λόγω αυτό στο συγκεκριμένο Π.Δ. την Π.Υ. Άρτας με την Π.Υ Φιλιππιάδας.Ανήκουστο δύο Υπηρεσίες που ανήκουν σε διαφορετικούς Νομούς να ενωθούν, καθώς στο συγκεκριμένο Π.Δ έχουν ενωθεί υπηρεσίες που ανήκουν μόνο στον ίδιο Νομό»


ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου