Τιγκα στους ζωντανούς-νεκρούς Ελληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι οι πτήσεις της Aegean για την Λάρνακα και της Ryanair για την Πάφο. Το ίδιο και οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών για την Σόφια. Πλέον οι Ελληνεςπολίτες έχουν κάνει 2η γλώσσα τους τα Βουλγαρικά και τα Ρουμάνικα. Δεν ξανάγινε αυτό στην νεότερη ιστορία της χώρας μας. Και το πιο περίεργο στην όλη υπόθεση είναι
ότι και οι σημερινοί κυβερνώντες γνωρίζουν ποια είναι η σωστή συνταγή-τι πρέπει να γίνει για να πάρει μπρος η Οικονομία της χώρας.
Και παρότι το γνωρίζουν κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αντί να πάνε την φορολογία στο 7% την πάνε στο 70%! Αποτέλεσμα οι Ελληνες να μετακομίζουν τις επιχειρήσεις τους στην Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ρουμανία. Λες και τους έχουν ψεκάσει ένα πράμα. Κι αν οι περισσότεροι συριζαίοι ήταν κολλημένα ταγάρια τουλάχιστο ο Καμμένος και ο Παππάς που πριν γίνουν κυβέρνηση είχαν γυρίσει όλο τον πλανήτη δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν την Οικονομία της χώρας σε χαρακίρι ενώ μπορούν να την απογειώσουν.
(Ο Νίκος Παππάς είναι οικονομολόγος, με σπουδές μακροοικονομίας στη Σκωτία. Το Φεβρουάριο του 2008 εργαζόταν στη Γλασκόβη ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Είχε κάνει το μεταπτυχιακό του (master’s) στο Εδιμβούργο, όπου ζούσε πριν μετακομίσει στη Γλασκόβη.)
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το παιγνίδι εξαιτίας του κολλήματος που τραβάνε με το Δημόσιο ενώ βρέθηκαν ένα τσακ από το να το κερδίσουν. Ο Καμμένος και ο Παππάς ξέρουν την συνταγή-την βλέπουν άλλωστε να εφαρμόζεται με επιτυχία στην Κύπρο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διατηρούν αυτούς τους εξωπραγματικούς φορολογικούς συντελεστές-δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν την οικονομία στα βράχια.
Τον Πάνο Καμμένο τον γνωρίζω προσωπικά πάνω από 25 χρόνια. Κατά βάθος είναι πιο φιλελές από τον Στέφανο Μάνο και επειδή είναι της πιάτσας (δεν υπάρχει μπουρδέλο της επαρχίας στο οποίο να μην έχει κάνει αυτοψία) είναι να απορείς για τα μέτρα που υπέγραψαν και με τα οποία περιμένουν να έλθει η ανάπτυξη!!!
Δείτε τι μας έλεγε ο Πάνος Καμμένος τον Ιανουάριο του 2015 λίγο πριν τις εκλογές σε συνέντευξή του στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”:
Εμείς διώχνουμε τα λεφτά από την Ελλάδα. Και δε χρειάζονται χρήματα για να γίνει αυτό. Χρειάζεται να κάνεις ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο να έχει συνταγματική ισχύ, όπως είναι ο νόμος για τη ναυτιλία 7575, και να πεις ότι για τα επόμενα 10 χρόνια ή φορολογία στην Ελλάδα είναι 7% και ορίζω ζώνες ανά περιοχές και σε ειδικά είδη. Για να μπορέσεις να κάνεις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικά είδη η φορολόγηση στο 3%. Δηλαδή, νησιά της Δωδεκανήσου πχ βάζεις- όπως ήταν παλιά- ομπρέλες, αρώματα, κοσμήματα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες βάζεις ρούχα και κάτι άλλο. Στην Ήπειρο ηλεκτρικές συσκευές, το ίδιο για το Ιόνιο. Εάν τα κάνεις αυτά λοιπόν, μετατρέπεις την Ελλάδα σε έναν οικονομικό παράδεισο και σε έναν προορισμό όπου ο άλλος θα έρχεται για να μείνει περισσότερες μέρες και να κάνει συγκεκριμένες αγορέα.
Σε περίπτωση που αυξήσουμε τις μέρες διαμονής και διανυκτέρευσης με χαμηλό ΦΠΑ στον τουρισμό, στην εστίαση και στις μεταφορές, δηλαδή αυτή τη στιγμή στα 50 ευρώ που πληρώνει κάποιος σε ένα πλοίο της ακτοπλοΐας, τα 38 ευρώ πάνε στο κράτος ή σε κρατήσεις.
Κάνεις λοιπόν 5% ΦΠΑ σκέτο στην ακτοπλοΐα ή στα αεροπορικά εισιτήρια και θα δώσεις τη δυνατότητα ουσιαστικά στον τουρίστα να γυρίσει όλη την Ελλάδα. Να δημιουργήσεις ειδικές συνθήκες για το θρησκευτικό τουρισμό. Εάν κάποιος πιστός αυτή τη στιγμή θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να επισκεφτεί την Τήνο, μετά να πάει στην Πάτμο, μετά να πάει στη Σύμη και εν συνεχεία να καταλήξει στο Άγιο Όρος πρέπει να κάνει δεκαπλάσια αεροπορική απόσταση. Για να πάει από την Τήνο στην Πάτμο πρέπει να έρθει στην Αθήνα, να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος, από το Βενιζέλος να πάει στη Ραφήνα, μία ώρα, στη Ραφήνα να περιμένει μία ώρα να πάρει το καράβι και να πάει σε άλλες δύο ώρες στην Τήνο. Ήδη κάναμε το πρώτο δρομολόγιο. Για να πάει στην Πάτμο πρέπει να ξαναγυρίσει από την Τήνο στη Ραφήνα, από τη Ραφήνα να φύγει και να πάει στον Πειραιά, από τον Πειραιά να πάρει άλλο πλοίο για να πάει στην Πάτμο μετά από 12 ώρες και αφού προσκυνήσει στην Πάτμο, το μόνο εύκολο είναι από την Πάτμο να πάει στη Σύμη γιατί εκεί άλλαξαν τα καράβια κα έβαλαν ταχύπλοα. Από τη Σύμη δε για να φτάσει στο Άγιο Όρος είναι μία κόλαση. Θα πρέπει να περιμένει 2 φορές την εβδομάδα το επιδοτούμενο δρομολόγιο από Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο και αν το πετύχει το καράβι αυτό, που συνήθως έχει καθυστέρηση 14 με 15 ώρες να κάνει 7 φορές το ταξίδι που κάνει για τη Ρωσία για να φτάσει στην Καβάλα, όπου εκεί θα πρέπει να πάρει ταξί γιατί δεν υπάρχει άλλο μέσο, για να πάει στη Χαλκιδική για να επισκεφτεί το Άγιο Όρος. Εμείς δηλαδή κάνουμε τη ζωή δύσκολη των τουριστών, τους περνάμε με στίβο μάχης, για να δούνε τη χώρα μας και τους βάζουμε βαριά χαράτσια, και έτσι οι άνθρωποι φεύγουνε και δε σκέφτεται κανείς να επενδύσει.
Κουρδιστό Πορτοκάλι>Να σας ρωτήσω με ποια δημόσια διοίκηση μπορεί να γίνει όλα αυτά; Με το εγχώριο πελατειακό κράτος; Δηλαδή πες πως είσαι υπουργός, πώς θα γίνουν όλα αυτά;
Πάνος Καμμένος>Αυτά αλλάζουν με θεσμικά μέτρα μέσα σε λίγες μέρες. Πρώτα από όλα λέμε ότι το δημόσιο έχει διαφθορά. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι διεφθαρμένοι και οι επάνω είναι καθαροί. Ψάχνουν όλοι εδώ πέρα- οι Τροϊκανοί- τη διαφθορά. Καταρχήν αν θέλαμε λύση για τη διαφθορά, υπάρχει η λύση του Χριστοφοράκου. Κρατάνε τη λύση του Χριστοφοράκου γιατί ξέρουν ότι εκεί πέρα έχουν τους διεφθαρμένους υπουργούς για να ελέγχουν τους διεφθαρμένους διευθυντές και τους διεφθαρμένους υπαλλήλους. Θα σας πω πως δουλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες κλέβει ο εφοριακός και τον ελέγχει ο από πάνω. Εδώ το σύστημα αρχίζει ανάποδα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης πήγαινε στον υπουργό οικονομικών και του έλεγε: θέλω να μαζέψει 5 δις δραχμές για το κράτος και 1 δις για το κόμμα. Ο υπουργός οικονομικών καλούσε τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου και τους έλεγε θέλω να μαζέψετε 5 δις για το κράτος και 3 δις για το κόμμα. Οι γενικοί διευθυντές καλούσαν τους ελεγκτές και έλεγαν θέλω να μαζέψετε 5 δις για το κράτος και 5 δις για το κόμμα. Τελικά ο ελληνικός λαός πλήρωνε 12 δις δραχμές για φόρους που χρειαζόταν το κράτος και ήταν όλοι πληρωμένοι. Αλλά η διαφθορά ξεκινούσε από πάνω προς τα κάτω. Πως θα ξηλώσεις λοιπόν τη διαφθορά στην Ελλάδα; Όχι με το σύστημα που σκέφτονται εκείνοι. Με το σύστημα τού να ξηλώσεις πρώτα την κορυφή. Αν δεν πάνε στα ειδικά δικαστήρια και δεν προφυλακιστούν 10 πρώην υπουργοί, οι οποίοι τα έχουν αρπάξει, δεν πρόκειται τίποτα να λυθεί στην Ελλάδα. Εκεί, λοιπόν, εμείς πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα διάστημα 1 έτους να ομολογήσουν οι πάντες. Όποιος ομολογήσει και γυρίσει τα λεφτά πίσω θα φορολογηθεί με ένα ποσοστό για να μπορέσει να μπει η χώρα πάλι σε έναν κανονικό ρυθμό.
Το ίδιο πρέπει να γίνει με αναστολή της συνθήκης για το ξέπλυμα χρήματος. Όσοι τα βγάλανε έξω, όπως και να τα βγάλανε έξω, πληρώνοντας ένα βαρύ πέναλτι να τα δηλώσουνε, ή να δηλώσουνε ότι τα έχουν έξω. Όποιος μετά συλληφθεί να δεσμεύεται το σύνολο της περιουσίας του. Αυτά μπορεί να τα κάνει μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αλλά πάνω από όλα μία κυβέρνηση με στελέχη, ανθρώπους που δεν έχουν φωτογραφηθεί με το Χριστοφοράκο αγκαλιά στο σπίτι του. Εάν σε έχουν φωτογραφία να παίρνεις τη σακούλα από το σπίτι του Χριστοφοράκου, αν σε έχουν φωτογραφία να τα παίρνεις από τα υποβρύχια, αν είσαι στη λίστα Λαγκάρντ και πας να διαπραγματευτείς για το χρέος της χώρας και από την άλλη μεριά σε έχουν στη λίστα Λαγκάρντ και γελάνε, σου λένε ρε φίλε τι έρχεσαι να διαπραγματευτείς εδώ πέρα, αφού εσύ ο ίδιος έχεις πάρει εκατομμύρια στο λογαριασμό σου χωρίς να μπορείς να δικαιολογήσεις από πού είναι. Αυτά λοιπόν δείχνουν ότι εδώ πέρα μέχρι τώρα δεν υπάρχει θέληση. Οι πολιτικοί αυτοί που τους έχουν με τη γίδα στην πλάτη δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Και για αυτό εγώ που δεν ανήκω στην αριστερά λέω ότι προτιμώ να συνεργαστώ με τον Τσίπρα, γιατί ξέρω ότι ούτε αυτός, ούτε εγώ δεν έχουμε αρπάξει και δεν μας κρατάνε. Διαφέρουμε σε πολλά πράγματα.Θα κρατήσει ο καθένας μας τις κόκκινες γραμμές, θα συγκρουστούμε εκεί που πρέπει, και αν περάσει τις κόκκινες γραμμές θα τον ρίξω. Αλλά μπορούμε τουλάχιστον σε ένα minimum για τους πρώτους 6 μήνες, 1 χρόνο, να αλλάξουμε τη χώρα και πιστεύω ότι θα το κάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου