Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν καλά καλα οριστικοποιηθεί η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ με την πρωτοβουλία του ίδιου του Ερντογάν και εμφανιστήκαν μεγάλες αντιδράσεις από ισραηλινής πλευράς και μάλιστα από υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοπεύουν να ασκήσουν βέτο στην συμφωνία αποκατάστασης των σχέσεων με την Τουρκία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, που αναδημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, δυο υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας, Natali Brennett και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ayelet Shaked θα προβάλλουν βέτο στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας Ισραήλ Τουρκίας.


Ιδιαίτερη αιχμηρή κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε η Natali Brennett, υπουργός Παιδείας και αρχηγός του ισραηλινού κόμματος Habayit Hayehudi, που κατηγόρησε τον Ερντογάν σαν δικτάτορα, ρατσιστή και… μισογύνη.



Εκείνο όμως που δίνει μεγάλη βαρύτητα στις αντιδράσεις των Ισραηλινών υπουργιών είναι η αντίθεση στην επαναπροσέγγιση Τουρκίας Ισραήλ από τον νέο υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, γνωστό στην Τουρκία από μια χαρακτηριστική δήλωση του στο παρελθόν ότι αν ήταν στο χέρι του θα …εξαφάνιζε από προσώπου γης την Τουρκία.


Να δούμε τελικά τι συνέπειες θα έχουν αυτές οι αντιδράσεις κατά της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου