Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

«Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016»





Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προσκαλεί στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016», το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρ
ωτών της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι  2016», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 8:30 ' μμ, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση και στο χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2016'' εξαπλώνεται σε όλο το χώρο δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Ναπολέων Δάμος, μαζί του, ο μοναδικός Κονιτσιώτης κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης και ο Γιώργος Δάμος, με τους κορυφαίους τραγουδιστές Σάββα Σιάτρα, Αντώνη Κυρίτση, Μάκη Κιάμο, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Μήτση, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Ηλία Κόντη, Λευτέρη Κωνσταντίνου.


Στο χώρο θα στηθούν 10 περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από τη ζωή των Ηπειρωτών, των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι.

Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.

Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων, στο πάρκο Τρίτση. Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.

Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα.

Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, που το καθένα θα συμπεριλαμβάνει και 2 λαχνούς, που θα κληρώσουν πλούσια δώρα. Μια συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και των Συλλόγων Ηπειρωτών της Δυτικής Αττικής, που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.

Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 ανταμώνουμε όλοι στο πάρκο Αντώνη Τρίτση, στο Ίλιον!

Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια του περσινού καλοκαιρινού ανταμώματος στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουμε και να το μολογάμε με για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου