Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΟΛΜΗΡΑ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ...

ΤΟΛΜΗΡΑ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ...

Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
«Θα στηρίξω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διότι έτσι θέλησε ο Βρετανικός λαός». Δεν το είπε ο δικός μας παντελονάτος Αλέξης αλλά ο Άγγλος Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δήλωσε και την παραίτησή του!

ΑΝΤΡΙΚΙΑ!..
Αντρίκια συμπεριφορά και χωρίς περιστροφές από έναν Άγγλο πολιτικό, σε αντιδιαστολή με κάτι «δικούς μας» που βάπτισαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και έκτοτε μετατράπηκαν σε κότες λέγοντας ΝΑΙ σε όλα και, το σπουδαιότερο, προσπαθούν αυτό να το περάσουν ως αντριλίκι! Άλλος έχει το όνομα κι άλλος έχει τη χάρη, ένα πράγμα...

ΑΜΑΝ...
Γαμώτο! Αυτοί οι χαζοΆγγλοι να μην ακούσουν τις παραινέσεις του δικού μας γίγαντα και να κάνουν κωλοτούμπες. Αμάν, μη κάνετε καμιά μ...κία και ψηφίσετε BREXIT, τους διεμήνυσε κι εκείνοι οι αχρείοι έκαναν του κεφαλιού τους και είπαν σε ποσοστό 52% ΝΑΙ στην έξοδο από την Ε.Ε. Όσοι είπαν αυτό το ΝΑΙ έμειναν και δεν προστέθηκαν στους άλλους που είπαν ΟΧΙ στην έξοδο, όπως έγινε σε μια άλλη χώρα πριν από ένα χρόνο περίπου που δεν απέχει και πολύ από την μπανανία στην οποία το δημοψήφισμα μετατράπηκε σε... βαπτίσια!

ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ!
«Συγχαρητήρια για τη νίκη σας», έστειλε ο άλλος από τις Βρυξέλλες που τρώει τον άμπακο και για παν ενδεχόμενο και για την... ώρα την κακιά έχει κάμποσα εκατομμυριάκια ευρώ καβάτζα. Τα συγχαρητήρια πήγαιναν στους Podemos στην Ισπανία από τον Συριζαίο Δημ. Παπαδημούλη, ο οποίος έναν ίλιγγο τον έπαθε προτού ανοίξουν οι κάλπες στην Ισπανία!

ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ!..
Βιάστηκε ο καϋμένος ο Παπαδημούλης να εξασφαλίσει εκείνος νίκη των Podemos αντί του Ισπανικού λαού, όπως είχε βιαστεί να βγάλει πόρισμα από το δυστύχημα του Μαυρίκου, για τον θάνατο του οποίου προεξοφλούσε «κάψιμο προτού κάψει άλλους»! Αυτόν τον άνθρωπο τον έχει στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή...

ΟΙ ΕΥΧΕΣ...
Ευχές για καλή επιτυχία έστελνε ο Αλέξης στους συντρόφους του Podemos στην Ισπανία και το μόνο που πέτυχε ήταν να τους... κάψει! Έχοντας σαν παράδειγμα επαναστατικότητας τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, οι Ισπανοί αποφάσισαν να μη ψωνίσουν από τους συντρόφους του Αλέξη και ξαναστήριξαν το λαϊκό κόμμα του Ραχόι. Το έκαναν έτσι, που ο καϋμένος ο Παπαδημούλης πιάστηκε στον ύπνο από τους εξιτπολίστες της Ισπανίας που κι εκείνοι έπαθαν της ψυχής τους τον τάραχο!

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...
Έτρεξαν οι Συριζαίοι να πανηγυρίσουν νίκη των Podemos στην Ισπανία και άρχισαν να το γιορτάζουν από τις Βρυξέλλες με πρώτο τον Παπαδημούλη (Ηπειρώτη την καταγωγή) και ακολούθησαν οι ανά την χώρα Καρανίκες οι οποίοι ψάχνουν από κάπου να πιαστούν για να καθυστερήσουν την παρουσία τους στην Κυβέρνηση!

ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ...
Όπως έστελναν συγχαρητήρια για την «νίκη» Podemos, κάτι ανάλογο σκέφτονταν για την νίκη των Άγγλων που ψήφισαν για BREXIT. Δεν τους βόλευε όμως να κάνουν κάτι τέτοιο γιατί οι Άγγλοι δεν έκαναν «βαπτίσια» αλλά δημοψήφισμα.

ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ...
Τη βρώμικη δουλειά με αφορμή το BREXIT την ανέλαβαν οι στυλοβάτες της αριστεράς στη χώρα Λάκης Λαζόπουλος και Κραουνάκης! Οι Βρετανοί είπαν ΝΑΙ στο BREXIT, οι Έλληνες γιατί το καθυστερούν, αναρωτιούνται τα φιλαράκια και δείχνουν τον δρόμο στον Καρανίκα να το μεταφέρει στο αφεντικό του! Τα αγόρια τα έχουν σ’ ευρώ και θέλουν να τα κάνουν δραχμές και ένα GREXIT θα τους έλυνε τα χέρια!

ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ...
Μη κοιτάτε που υπάρχουν και οι φωστήρες της κρατικής ενημέρωσης σύμφωνα με τους οποίους το BREXIT επαναφέρει τους Βρετανούς στην στερλίνα βγαίνοντας από το Ευρώ! Μάλιστα, το κορίτσι της ΕΡΤ είχε αρχίσει να σπαράζει από το κλάμα για το ενδεχόμενο επιστροφής στη στερνίνα, η οποία θα έφερνε την καταστροφή στον Ελληνικό τουρισμό και λίγο έλειψε να πάρουν τα... ζουμιά και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δ. Μάρδα, ο οποίος λίγο έλειψε να πιστέψει ότι οι Άγγλοι θα βγουν από το Ευρώ! Πού να μάθει ότι οι Ισπανοί δεν είχαν πεσσέτα!

ΒΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ!
Μπορεί να μου πει κάποιος πού πάει αυτός ο τόπος με τέτοιο ασκέρι; Ποια τύχη και ποιο μέλλον μπορεί να έχει όταν οι κυβερνήτες είναι για τα παζάρια, όπου ο καθένας ψωνίζει ό,τι βρει μπροστά του κι όχι ό,τι χρειάζεται! Όταν την τύχη του την διαφεντεύουν οι Φίληδες, οι Παππάδες, οι Φλαμπουράρηδες, οι Σπρίτζηδες, οι Αποστόλου και οι Πετούρες της ΕΡΤ. Επ’ ευκαιρία, αν βρει λίγο χρόνο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γυροβασίλη ας επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία!

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ...
Ένας Ζαχαριάδης (όνομα κι αυτό) που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ και που δεν υπάρχει μέρα που να μη πιάσει στασίδι στα βοθροκάναλα και σ’ όλα τ’ άλλα βοθροΜΜΕ και να διατυμπανίζει τις ομορφιές και τις χάρες του κόμματος διαγωνίστηκε τον Παπαδημούλη σ’ ευχές για την καταγραφή νίκης των αδελφών τους Podemos! Οι Podemos που χαρακτήριζαν την Ελλάδα του Αλέξη ως Προτεκτοράτο! Θερμά συλλυπητήρια από μας για το κάζο που έπαθαν!

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ...
«Μας έπιασαν οι Ισπανοί στον ύπνο και χάσαμε», λέει ο αρχηγός του Podemos Ιγγλέσιας που κάποτε τον περιέφερε στις πλατείες ο δικός μας Αλέξης. Αν στην Ισπανία οι Ισπανοί έπιασαν στον ύπνο τον Πάμπλο Ιγγλέσιας, στην Ελλάδα, δυστυχώς, πιάστηκε στον ύπνο ο λαός και μάλιστα τρεις φορές σ’ ένα χρόνο!

ΣΙΜΑ - ΚΟΝΤΑ!
Πρόβα Σαρακατσάνου πήγε να κάνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε εμφάνιση στο Σαρακατσανέικο αντάμωμα στο Περτούλι και το μετάνοιωσε πολύ σκληρά. Η «υποδοχή» ήταν ανάλογη εκείνης άλλων βουλευτών και υπουργών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, πλην Ιωαννίνων που ακόμη επικρατεί μ’ εντολή «άνωθεν» πολιτικός πολιτισμός. Ανάλογη ήταν και η υποδοχή ενός Πετρόπουλου που είναι κάτι από υπουργός στην Παραμυθιά από συγγενείς ενός ΑΜΕΑ που προσπαθούσε να ξεβουλώσει τ’ αυτιά του εν λόγω για ν’ ακούσει το παράπονο ενός τυφλού! Σιμά - κοντά και τα Γιάννενα σε Τρίκαλα και Παραμυθιά!

Ο ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ...
Το «ξεβράκωμα» του Αλέξη ήλθε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος μαρτύρησε όλα όσα του ομολόγησε. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα απ’ όσα είχα υποσχεθεί διότι μου έβαλε η Ε.Ε. τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, οπότε ας κάνω κάτι αριστερό που να μας θυμάται ο κόσμος. Θα κάνω λοιπόν την απλή αναλογική, μου είπε ο Αλέξης», αποκάλυψε ο Κουτσούμπας κι έγινε της π...νας το κάγκελο από το Μαξίμου. «Είναι ψεύτης ο Κουτσούμπας», απάντησαν και προσπάθησαν να κλείσουν το ζήτημα...

ΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ...
Για τόπο σκουπιδιών προορίζουν την Ήπειρο οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι και ετοιμάζονται να την φιλοδωρήσουν με τα σκουπίδια της Κέρκυρας και της Λευκάδας. Έτσι κι αλλιώς του πεταματού την έχουν την Ήπειρο, γιατί να μη την πνίξουν στα σκουπίδια, σκέφτονται και απειλούν να φάμε εμείς τα σκ...ά των τουριστών που έχουν αποφασίσει να κάνουν διακοπές. Από ένα βουλευτή κυβερνητικό η Κέρκυρα και η Λευκάδα και καταφέρνουν να νικήσουν τους οκτώ της Ηπείρου! Μετά την αποθήκευση των «επενδυτών» ήλθε η σειρά της αποθήκευσης των σκουπιδιών!

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!..
Κρατείστε τα νησιά μας καθαρά, στείλτε τα σκουπίδια στην Ήπειρο, είναι το νέο δόγμα - σύνθημα των νησιωτών, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στον τόπο τους δημιουργία ΧΥΤΑ! Θα θυμόσαστε το ξύλο που έπεσε στη Λευκίμη της Κέρκυρας όταν πήγε να γίνει κάτι τέτοιο. Έχεις και τον Κουρουμπλή ν’ απειλεί την Ήπειρο ότι θέλει δεν θέλει θα δεχτεί τα σκουπίδια!

ΠΡΟΤΑΣΗ...
Πρόταση για κοινό μνημόσυνο των πεσόντων σε Γράμμο και Βίτσι έκανε ο Αλέκος Καχριμάνης ευρισκόμενος στη Βουλή κι ανέβασε στα... κάγκελα νεοκομμουνιστή βουλευτή ονόματι Μωραϊτη! Ούτε που να ακούν οι κομμουνιστές της Ελλάδος για Γράμμο - Βίτσι όπου υπέστησαν συντριβή από δυνάμεις του Εθνικού Στρατού. Γι’ αυτούς αυτά τα δύο βουνά σηματοδοτούν το τέλος της προσπάθειας επιβολής κομμουνιστικού καθεστώτος.

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ...
Εγώ δεν έχω πάει ποτέ σ’ αυτές τις γιορτές του μίσους, αλλά προτείνω τώρα κοινό μνημόσυνο δεξιών - αριστερών, είπε ο Καχριμάνης και μάλλον έπεσε στην παγίδα των αριστερών για τους οποίους τα μνημόσυνα των δεξιών είναι γιορτές μίσους ενώ των αριστερών είναι γιορτές μνήμης! Φανταστείτε πού θα ήταν η χώρα μας αν τότε είχαν επικρατήσει οι λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις, οι οποίες καταφεύγοντας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του λεγόμενου παραπετάσματος αποσυντέθηκαν. Μια ματιά στην νεότερη ιστορία έτσι όπως αυτή γράφτηκε και στα πεδία των μαχών δεν βλάπτει τους νεοέλληνες. Και, όπως λένε οι σοφοί, λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι ή να την ξαναζήσουν ή ν’ αφανιστούν!

ΜΑΚΑΡΙ...
Μακάρι να μην είχαν συμβεί όσα συνέβησαν στη χώρα μας από την αρχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Μακάρι επίσης να μην είχαν φτάσει εκεί που έφτασαν τα πράγματα στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου με την Ελλάδα να σπαράσσεται από εμφύλια σύρραξη. Από τη στιγμή όμως που έτσι συνέβησαν τα πράγματα, υποχρέωση όλων μας είναι να θυμόμαστε και να μη λησμονούμε ότι αυτός ο «εμφύλιος» κόστισε σε αίμα Ελληνόπουλων πολλαπλάσια απ’ ότι η πενταετής κατοχή των Γερμανο-Ιταλών! Αυτός ο «εμφύλιος» καθυστέρησε κατά πέντε χρόνια την ανάπτυξη της χώρας, διότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν Κυβέρνηση σε μια άλλη χώρα δική τους που θα είχε πρωτεύουσα την Κόνιτσα!

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ...
Ήταν αρκετά καλόςο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή συνέντευξη στον Χατζηνίκο. Με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ως πρωθυπουργός της χώρας ήταν συγκρατημένος στις υποσχέσεις αποφεύγοντας λαϊκισμούς τύπου Τσίπρα. Έβαλε τα πράγματα σε κάποια τάξη και έχοντας ως κακό παράδειγμα τον Αλέξη του «δώστα όλα» προσπάθησε να ακουμπήσει στη λογική κι όχι στο συναίσθημα.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...
Έδειξε δείγματα ωριμότητας ο Κυριάκος κι αυτό είναι αρκετό να κάνει την διαφορά με τον σημερινό πρωθυπουργό, ο οποίος κατά τον Κουτσούμπα είναι αλλού γι’ αλλού! «Θα εφαρμόσω πολιτική που να δίνει τη δυνατότητα για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα κι όχι στο μεγάλωμα του κράτους», είπε ο Κυριάκος κι έδωσε το στίγμα της δικής του πολιτικής όταν έλθει εκείνη η ώρα!..

ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ...
Αξιώσεις μεγαλύτερης αξιοποίησης εκ μέρους του Προέδρου της Ν.Δ. λέγεται ότι έχει η πρώην «Ηπειρωτάρχισσα» Βίκυ Ευταξά, η οποία απαιτεί «εξαργύρωση» για τις προσφερθείσες υπηρεσίες προς τον Κυριάκο κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Ζητά η κ. Ευταξά μερίδιο αναγνώρισης του έργου της και στην αρχή αυτό που ζήτησε ήταν να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σε κεντρικό επίπεδο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και στη συνέχεια απαίτησε να γίνει Μακεδονάρχισσα! Στο δεύτερο αίτημα, δηλαδή της Μακεδονάρχισσας σκόνταψε στις αρνήσεις των βουλευτών της περιοχής, κυρίως της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον Κυριάκο, ο οποίος όμως εξακολουθεί να ψάχνει για θέση αξιοποίησης. Μάλιστα, αυτή η επιμονή του Κυριάκου έχει να κάνει με την στήριξη που του προσέφερε η κ. Ευταξά στις εσωκομματικές εκλογές και όπου στην ζώνη ευθύνης της Δυτ. Μακεδονία - Ήπειρο δεν εξέλεξε καμία ΝΟΔΕ «δική του»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / ggtolmiros@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου