Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ρώσικη φρεγάτα παρολίγον να εμβολίσει αμερικάνικο καταδρομικό!




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε οτι το αμερικάνικο καταδρομικό USS Gravely παραβίασε τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας και κατέπλευσε επικίνδυνα κοντά στο Yaroslav Mudry, μια ρώσικη φρεγάτα, στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το USS Gravely πλησίασε την φρεγάτα Yaroslav Mudry, στις 17 Ιουνίου, σε "επικίνδυνη" απόσταση 180 μέτρων (55ft), το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη.
Η “συνάντηση” έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η Yaroslav Mudry δεν παρέκκλινε από την πορεία της και απέφυγε την εμπλοκή με το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Το υπουργείο είπε επίσης ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να λάβει υπόψη του τέτοια περιστατικά και όχι να κατηγορεί τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που περνάνε κοντά σε αμερικάνικά αεροπλάνα και πλοία, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

RT/AbcNews

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου