Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΖΑΓΟΡΙ:Έπεσαν…υπογραφές για τον δρόμο Κήποι-Νεγάδες




Πολύ σύντομα, επιτέλους –ύστερα από διετή και πλέον «περιπέτεια»- θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος της 45ης επαρχιακής οδού Κήπων – Νεγάδων, το οποίο, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, εμπόδιζε τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων. Σύμφωνα με την, από 6 Ιουνίου 2016, υπογραφείσα Σύμβαση, ο ανάδοχος Δημήτριος Τσομπίκος, Εργολάβος Δημοσίων Έργων, υποχρεούται να...
περατώσει την εκτέλεση του έργου, μέχρι 3 Δεκεμβρίου 2016.

Οι εργασίες
Σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη, οι εργασίες που θα εκτελεσθούν περιλαμβάνουν την μετατόπιση του άξονα της οδού στην θέση όπου η κατολίσθηση του οδοστρώματος, για 80 μέτρα περίπου προς το ανάντι πρανές, εκτιμώντας ότι η οδός θα εδρασθεί στο «υγιές» εδαφικό υπόστρωμα εκτός του κύκλου της ολίσθησης που είναι σε εξέλιξη (ερπυσμός) και την κατάλληλη αποστράγγιση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων.

Και προς Φραγκάδες
«Υπενθυμίζουμε στον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη την υπόσχεση που μας έδωσε δημόσια ότι θα αποκατασταθεί και ο δρόμος Νεγάδων – Φραγκάδων (45η επαρχιακή οδός)», γράφουν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους προς την τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγο» κάτοικοι των Νεγάδων και προσθέτουν: «Περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης».Έχουν απόλυτα δίκαιο οι κάτοικοι του ωραίου θερέτρου. Για να επισκεφθεί κανείς τους Φραγκάδες (και πέραν) πρέπει να κάνει το γύρο της… Πελοποννήσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου