Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Κάμερον “κλειδώνει” το Brexit, αποκλείοντας δεύτερο δημοψήφισμα.




Ο Ντέιβιντ Κάμερον απέκλεισε τη Δευτέρα (27/6) διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την επιβεβαίωση του Brexit ή την παραμονή στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Independent”, ο Βρετανός Πρωθυπουργόςαπέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας, αν και έχουν
συγκεντρωθεί τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια υπογραφές.

Ο Κάμερον προήδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από την ψηφοφορία για το Brexit, όπου οι υπουργοί ανέλυσαν τα σχέδιά τους για μια ειδική μονάδα της κυβέρνησης, που θα εκπονήσει τις επιλογές σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Πάντως οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι η Βρετανία να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και να κινήσει την επίσημη διαδικασία των δύο ετών για την αποχώρηση από την ΕΕ.


Ο Κάμερον έχει πει, πως αυτό θα είναι ένα έργο για τον επόμενο Πρωθυπουργό, το οποίο δεν θα τεθεί σε ισχύ έως ότου οι Συντηρητικοί εκλέξουν νέα ηγεσία.


Η εκτελεστική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος της Βρετανίας ζήτησε την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη διαδοχή του Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία μέχρι την Πέμπτη (30/6), ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του.


ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου