Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Επιστολή Παρόλα, Μπαλτογιάννη, Γκίζα προς τον Α. Τσίπρα για τις συντάξεις ΟΓΑ



Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του μέτρου για περικοπή στην σύνταξη του ΟΓΑ κατά 60% σε όσους συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη και συνταξιοδοτηθούν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «’Ενωση Αγροτών», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας – Πρέβεζας Ένωση Αγροτών και η Ένωση Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας – Φιλιππιάδας.

Οι Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, Βασίλης Παρόλας και Νίκος Γκίζας εκ μέρους των Συνεταιρισμών που εκπροσωπούν, την ίδια επιστολή απέστειλαν επίσης, στον Υπουργό και στον Υφυπουρό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο και Αναστάσιο Πετρόπουλο, αντίστοιχα, στον Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και Μάρκο Μπόλαρη, αντίστοιχα καθώς και στον Διοικητή ΟΓΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Μετά την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού και Φορολογικού Νομοσχεδίου και εν όψει της εφαρμογής των προβλεπόμενων διατάξεων, μεταξύ των άλλων προβλέπεται όπως όσοι συνταξιοδοτηθούν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη, θα έχουν περικοπή στην σύνταξη του Ο.Γ.Α σε ποσοστό 60%.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού πέραν του ότι αδικεί κατάφορα τους αγρότες, θα τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο πρωτογενής τομέας της χώρας ο οποίος είναι πλέον ο μοναδικός ο οποίος δύναται να συμβάλλει στην ανάπτυξη και έξοδο από την μακροχρόνια οικονομική κρίση. Επίσης ένα μέρος των αγροτών οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/7/2016 θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση, δεδομένου του ότι οι συντάξεις του Ο.Γ.Α είναι μικρές και το αγροτικό εισόδημα λειτουργούσε σαν συμπλήρωμα της σύνταξης.

Βέβαια η αδικία στους γεννηθέντες το έτος 1949 είναι μεγαλύτερη, διότι θα συνταξιοδοτηθούν το έτος 2016 και ήδη έχουν στην κατοχή τους αγροτικές εκμεταλλεύσεις τις οποίες δεν δύναται να παύσουν άμεσα, όπως άλλωστε το κατανοείτε και εσείς, διότι χωρίς να γνωρίζουν εξαρχής τις επερχόμενες αλλαγές, έχουν εκδώσει παραστατικά, υπέβαλαν αιτήσεις για ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και δεν μπορούν να μεταβιβάσουν την εκμετάλλευσή τους.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα λόγω της σοβαρότητάς του και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας να αρθεί η πραγματοποιούμενη αδικία σε βάρος των αγροτών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν επωμιστεί τεράστια βάρη τόσο φορολογικά όσο και ασφαλιστικά τα οποία είναι δυσανάλογα με τις εισοδηματικές τους δυνατότητες, αλλά και του υπέρογκου κόστους παραγωγής.

Κατανοώντας την δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα μας, πιστεύουμε ότι θα εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια για την επίλυση του προβλήματος και θα λυτρώσετε χιλιάδες αγρότες από την εξαθλίωση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».


Για τον ΓΑΣ Ιωαννίνων “Ένωση Αγροτών” ο πρόεδρος του ΔΣ Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος
Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας – Πρέβεζας ο γενικός διευθυντής Παρόλας Βασίλειος
Για την ‘Ενωση Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας – Φιλιππιάδας ο πρόεδρος του ΔΣ Γκίζας Νικόλαο



ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου