Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΠΟΥ ηταν ολα αυτα τα χρονια οι συνδικαλιστες του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ...ΔΕΝ τα εβλεπαν?τι εκαναν?



Καλημέρα φίλες και φίλοι .
Πάλι μεγάλη εντύπωση και έκπληξη , προκάλεσε στην Ελλάδα μας , η διακοπή εργασιών της εταιρείας "C-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ" !!!! Γιατί ;
Α ρε ξέρετε γιατί ; Γιατί μέσα στοΚΡΕΣΕΝΤΟ ανάπτυξης που έχουμε τα τελευταία χρόνια , που έρχονται επενδυτές από όλα τα μέρη του Κόσμου , που νέες δουλειές ανοίγουν κάθε μέρα , ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ έκλεισε !!!!!!!
Σπάνιο φαινόμενο , χρίζει ιδιαίτερης διερεύνησης , πως έγινε αυτό το πράγμα στη ΧΩΡΑ μας !!!!!! Ρε μας δουλεύετε ;
Τώρα λοιπόν , θα μάθετε από εμένα , τη ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Πληγή , που όσο μένει ανοιχτή , ανεξάρτητα από την ύφεση ή την μελλοντική (;;;!!!) ανάπτυξη , θα έχει πάντα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ κλπ που θα κλείνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!!
Η μεγαλύτερη πληγή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ οικονομίας , ονομάζεται "ΜΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ" . Και συνδέεται άμεσα , με το πιστωτικό σύστημα των συναλλαγών με "ΕΠΙΤΑΓΕΣ" , όπως είναι σήμερα !!!!!! Άλλη μια Παγκόσμια Πρωτοτυπία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ οικονομικής αγοράς!!! Και μάλιστα με την ευλογία ....του εκάστοτε Πολιτικού συστήματος !!! Ειδικά στα Σούπερ Μάρκετ , η κερδοφορία τους στηρίζεται σε ένα μηχανισμό που έχει να κάνει με το τρίπτυχο :
1)Αγοράζω φθηνά εκβιάζοντας τον προμηθευτή με την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
2)Πληρώνω δυνητικά με επιταγές ή ανοιχτά υπόλοιπα σε 8-12 μήνες .
3) Εισπράττω ΑΜΕΣΑ της μετρητοίς και διαχειριζόμαστε τα κεφαλαία ΟΠΩΣ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ

Θανατηφόρα τριάδα . Όλα υπέρ του ΣΜ !!!!! Τεράστια συγκέντρωση ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ κεφαλαίων , διαχείριση ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ το χρήμα , ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ στις πληρωμές εξόφλησης !!! Και όλα αυτά , με τις ευλογίες του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος , τις ευλογίες του εκάστοτε Πολιτικού Συστήματος και της Νομολογίας και της ευλογίες του Δικαστικού Συστήματος !!!! Και μετά ξυπνήσαμε και ρωτάμε , γιατί χρεοκοπούν , αλλά βρίσκονται με κάποια δις ευρώ οι ιδιοκτήτες στο εξωτερικό !!! ΠΟΤΕ όμως ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ , πως είναι δυνατόν , μια επιχείρηση που εισπράττει "ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ" να δανείζεται έως και 30 φορές το μετοχικό της Κεφάλαιο και για ποιο σκοπό ;
Να δανειστεί μια εταιρεία (κάτω από προϋποθέσεις και άλλες εποχές ) που ανεγείρει οικοδομές , να το δω λογικό !!! Επενδύει 5 Εκ ευρώ , δανείζεται αλλά 2 για την αποπεράτωση και μελλοντικά θα εισπράξει 14 Εκ ευρώ (πχ πάντα ) το βρίσκω λογικό . Αλλά να δανείζει η Τράπεζα , έναν όμιλο , που εισπράττει καθημερινά 10 Εκ ευρώ ζεστό ρευστό χρήμα , πληρώνει σε 8-10 μήνες και να θέλει ενίσχυση της ρευστότητας , έ ...φυσιολογικό δεν το λες !!!! Και να έχει , 1.300 εκατομμύρια ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ;;;;;; Που ήσουν κύριε Κράτος , μόλις είδες ότι υπάρχει 1 ευρώ υποχρέωση , να παρέμβεις και να ρωτήσεις : "Πως δημιουργήθηκε αυτό το 1 ευρώ υποχρέωση "; Αλλά , φοβόσασταν τα 13.000 άτομα εργαζόμενους !!! Μην τα βάλουμε με αυτούς !!!! Εσείς κύριοι εργαζόμενοι στον C-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ , που σήμερα είστε στα κάγκελα , που είσαστε όλα αυτά τα χρόνια , που συσσωρεύονταν οι υποχρεώσεις ; Ο Κόσμος , δεν γνωρίζει ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ σε όλα τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις , όταν έχουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ !!!! Εσείς όμως ; Τι θα πει τελικά συνδικαλισμός και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων -εργαζομένων ; Να έχουμε τους τίτλους , να μην εργαζόμαστε και να πουλάμε φούμαρα ; Που είναι οι παρουσίες σας , στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Τράπεζες κλπ να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ; Αλλά ....στην Ελλάδα , όλα είναι δήθεν και παραμύθια .
Αγαπητοί φίλοι και φίλες .
Θα μάθετε πολλά από εμένα , που ίσως τα ξέρετε ..στο περίπου , αλλά τα αγνοείτε στην πραγματικότητα !!!! Είναι σε μια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ υπεύθυνοι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι !!!
Οι Επιχειρηματίες , σχεδίαζαν την .....έξοδο μετά κερδών .
Το Κράτος ....σχεδίαζε ..να κάνει ομελέτα , αλλά τα αυγά να μην τα σπάσει και εναντιωθούν οι επιχειρηματίες και χάσει τα ψηφαλάκια !!!!
Οι Τράπεζες ...τι να φοβηθούν , αφού ο ...λαός πληρώνει τη νύφη και το Κράτος ανακεφαλαιοποιεί δωρεάν !!!!
Και οι εργαζόμενοι , κοιτάζουν το φτωχό και μίζερο ....σήμερα . Δουλεύω εγώ , τι με νοιάζει τι θα γίνει με εσένα !!!! Έστω και αν αυτό το "δουλεύω εγώ" ισοδυναμεί με 259 ε το μήνα !!!!
Με αυτές τις λογικές και με αυτή τη δομή , δεν υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ελπίδα για το αύριο !!!!
Διαβάστε πάντα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτά που γράφω . Επιστήμη , εμπειρία και γνώση σας τα μεταφέρω με ΧΑΡΑ , σας ανοίγω τα μάτια που σας τα κλείνουν οι ΑΛΛΟΙ , γιατί σε αυτή τη Χώρα , ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ , πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!! Συζητήσεις επί συζητήσεων στα κανάλια , τα ξανακούσατε αυτά ; Όχι βέβαια , δεν συμφέρει να τους κατηγορήσουμε ΟΛΟΥΣ !!! Ο καθένας με τη δική του ευθύνη !!!!
Και θα έχουμε και συνέχεια στο έργο !!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου