Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αλ. Καχριμάνης:Θετική εξέλιξη η έγκριση της μελέτης Περιβαλ. Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ






Για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου μίλησε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης τονίζοντας πως:

"Αποτελεί θετική εξέλιξη για την Περιφέρειά μας. Αποτελεί ταυτόχρονα το τέλος του πρώτου σταδίου μιας επίπονης προσπάθειας που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή, χάρη στην οποία με
συντονισμένες ενέργειες και σε πλήρη συνεργασία με τους Δήμους και τους ΦΟΔΣΑ, κατάφερε να διαμορφώσει τον σχεδιασμό της, να αποκαταστήσει τους ΧΑΔΑ, (αποτρέποντας την επιβολή προστίμων από την Ε.Ε. στους πολίτες, κάτι μοναδικό στην Ελλάδα), να προχωρήσει την προετοιμασία για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης κ.α.

Το δεύτερο στάδιο που ακολουθεί μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ και αφορά την υλοποίηση του Σχεδιασμού είναι το δυσκολότερο και σε αυτό θα κριθεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα όλων μας.

Ο λαϊκισμός είναι μια εύκολη διαδρομή, που οδηγεί όμως πάντα σε αδιέξοδα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, τα βιώσαμε στο παρελθόν, τα βλέπουμε σήμερα και γύρω μας. Στην «παγίδα» αυτή δεν πρέπει να πέσει για μια ακόμη φορά η Ήπειρος. Όλοι μαζί και με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, θα πρέπει να δώσουμε μάχη για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και για να εφαρμοστεί στον απόλυτο βαθμό ο Περιφερειακός Σχεδιασμός μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όλους όσοι – με τον συντονισμό τη ς Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη- εργάστηκαν τα πέντε αυτά χρόνια για την ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ και των άλλων δράσεων που αφορούν τη διαχείριση των Απορριμμάτων, Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια, Περιφερειακό Συμβούλιο, Προέδρους και Δ.Σ. ΦΟΔΣΑ, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και επιστημονικούς συνεργάτες. Η συνεργασία αυτή πρέπει και θα συνεχιστεί προς το συμφέρον όλων των Ηπειρωτών και τα επόμενα χρόνια".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου