Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Toυρκία: Η Ρωσία δεν είναι παρά η αρχή θ΄ακολουθήσει η εξομάλυνση σχέσεων με Συρία






Στις 27 Ιουνίου Recep Tayyip Erdogan δήλωσε τη συγγνώμη του στην Ρωσία για το βομβαρδιστικό που κατέρριψε θέτοντας έτσι τις βάσεις για την επανασυμφιλίωση. Ο πρόεδρος του Κόμματος Vatan (Πατρίδα), ο Doğu Perinçek, θεωρεί ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση των εξωτερικών σχέσεων της Άγκυρας και προβλέπει ότι η επόμενη επαναπροσέγγιση θα είναι με την Συρία.

Η εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας Τουρκίας θα ακολουθηθεί από μια επαναπροσέγγιση με τη Δαμασκό διαβεβαιώνει ο Doğu Perinçek σε μια του συνέντευξη στο Sputnik.
« Οι συριακές αρχές πέτυχαν ν΄αποκτήσουν υπολογίσιμες επιτυχίες.Αυτές διασφάλισαν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας , εγκατέστησαν τον έλεγχο σε ένα σημαντικό μέρος του συριακού εδάφους, έφτασε στις περιοχές του βορρά της χώρας.Και σε αυτό το στάδιο η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Συρίας είναι αναπόφευκτη »,δήλωσε ο πολιτικός άνδρας.
« Η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία θα επιφέρει μια προσέγγιση. Αυτή είναι μια στιγμή άκρως σημαντική.Υπάρχουν πληροφορίες που πιστοποιούν ότι τούρκοι και σύριοι αντιπρόσωποι διεξάγουν διαπραγματεύσεις στην Αλγερία και με τη διαμεσολάβηση αυτής της βορειοαφρικανικής χώρας. Το συριακό κράτος είναι ομοίως έτοιμο για μια συμφωνία γιατί ο πρόεδρος Bachar el-Assad επιθυμεί να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και το αναπόσπαστο στη χώρα του.
Η εξαγωγή της τρομοκρατίας έχει βαρύτατες συνέπειες.Είναι καιρός να επανεκκινήσει ένας διάλογος για ειρήνη και να σχηματιστεί ένα ενωμένο μέτωπο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας «,συμπέρανε ο πολιτικός.sputnik 29.6.16


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου