Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Βόμβα από FIFA! Αποκλεισμός των Ελληνικών ομάδων από Ευρώπη!







Δεν βάζουν μυαλό στην ΕΠΟ…
Η FIFA απέστειλε τον Κανονισμό Δεοντολογίας που πρέπει να εφαρμόσει η ΕΠΟ, η οποία όμως επιμένει στο να αλλάξει πρώτα η αθλητική νομοθεσία! Αναμένεταιπαρέμβαση Κοντονή και στο βάθος… Grexit!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (29/6) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του SDNA ότι η FIFA έστειλε εναρμονισμένο τον Κώδικα Δεοντολογίας,
βάσει του οποίου θα πρέπει άμεσα να ελεγχθούν πειθαρχικά από την αθλητική δικαιοσύνη όλα τα πρόσωπα εκείνα που διώκονται ποινικά για την «εγκληματική οργάνωση» και άλλες υποθέσεις.

Όμως για άλλη μια φορά η ΕΠΟ στυλώνει τα πόδια και δηλώνει ευθέως και με προκλητικό τρόπο πως δεν πρόκειται να υπάρξει «ουδεμία άλλη εξέλιξη», αν πρώτα δεν προχωρήσει το υπόλοιπο κομμάτι των επαφών FIFA-Κυβέρνησης, δηλαδή το να επανεξεταστούν οι αθλητικοί νόμοι που –κατά την ΕΠΟ- θίγουν την αυτονομία της!
Το πρωί της Πέμπτης 30/6, συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και αν δεν «περάσει» ο Κώδικας Δεοντολογίας που απέστειλε η FIFA ώστε να αρχίσει η «παρέλαση» των ποινικά διωκόμενων από την αρμόδια Επιτροπή, τότε αναμένεται η δυναμική αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.
Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, αυτή η αντίδραση πιθανότατα θα είναι η άμεση νομοθέτηση ώστε τα πρόσωπα που διώκονται ποινικά που «αποβληθούν» από το ποδόσφαιρο με νόμο!
Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα προκαλέσει «σεισμό» στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα και ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού «Grexit» θα επανέλθει! Όλα αυτά βεβαίως, αν η ΕΠΟ δεν συμμορφωθεί με την κανονικότητα και τη νομιμότητα…
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ το βράδυ της Τετάρτης:
«Σε συνέχεια των διμερών επαφών της κοινής επιτροπής FIFA- UEFA με την ΕΠΟ με αντικείμενο την υλοποίηση της ατζέντας, που τέθηκε με την από 19/4/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, εστάλη σήμερα στην ΕΠΟ, πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.
Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την ως άνω απόφασή της, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής της αφαίρεσης της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ ως μέλους της, που είχε επιβληθεί εξαιτίας των ακραίων παρεμβάσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού στην ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας.
Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τη FIFA, την UEFA και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που η FIFA θεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου