Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο ΡΑΧΌΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΊΑ ΚΑΙ… ΝΤΡΟΠΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΆ



Η επικράτηση του Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία, ήρθε να επιβεβαιώσει το πολιτικό αδιέξοδο της χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Και να δείξει πόσο ένας “τοξικός” πολιτικός, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πλέον διεφθαρμένους πολιτικούς της Ευρώπης. Με άμεση, απευθείας εμπλοκή σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, που αμαύρωσαν το προφίλ της ισπανικής Κεντροδεξιάς, τσαλάκωσαν το προφίλ της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, και άνοιξαν τον δρόμο σε λαϊκισμούς τύπου Podemos.

Εξαιτίας του Ραχόι, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η… χαριτωμένη παρέα του έφτασαν εκλογικά στα επίπεδα του 20%. Εξαιτίας του Ραχόι, η Ισπανία βυθίστηκε σε ακυβερνησία τους τελευταίους μήνες, καθώς κανένας δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του.

Εξαιτίας του Ραχόι, η Ισπανία κινδυνεύει και σήμερα με ακυβερνησία, καθώς κανείς δεν θέλει να του προσφέρει την ψήφο του για να γίνει ξανά πρωθυπουργός. Αντιθέτως, οι περισσότεροι θα στήριζαν μια κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος, αλλά… χωρίς τον Ραχόι.

Ο Μαριάνο Ραχόι, ως πολιτικό πρόβλημα για την Ισπανία και ιστορική ντροπή για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, είναι από εκείνους που θα έπρεπε προ πολλού να έχουν απαλλάξει τον δημόσιο βίο της χώρας τους από την παρουσία τους.

Οι πολιτικές αναλύσεις στην Ισπανία άλλωστε, έδειξαν ότι με άλλον αρχηγό, το Λαϊκό Κόμμα θα είχε υπερβεί εύκολα το 40%, και θα είχε αυτοδυναμία στη σημερινή Βουλή.

Όταν ένας πολιτικός αδυνατεί να καταλάβει ότι έχει γίνει βάρος για το κόμμα του. Και πάνω από όλα, για τη χώρα του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου