Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα προσφυγόπουλα


Προστασία από ασθένειες αναμένεται να προσφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ήπειρο, στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού που ξεκίνησαν σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και τις συστάσεις του υπουργείου.




«Οι αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και η επιδείνωση των ευπαθειών τους αποτελούν χαρακτηριστικές ανθρωπιστικές επιπτώσεις της απαράδεκτης συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας και της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Οργάνωση, που ξεκίνησε χθες τους εμβολιασμούς στον καταυλισμό του Ελληνικού.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς τον Μάιο, όταν περισσότερα από 3.000 παιδιά στην Ειδομένη και στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου ανοσοποιήθηκαν κατά των κοινών παιδικών ασθενειών. Την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν παιδιά στον καταυλισμό του Ελαιώνα στην Αθήνα, ενώ, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, περίπου 1.300 παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν τρία εμβόλια, που καλύπτουν 10 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα και πνευμονιόκοκκος).
Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, έχουν προγραμματιστεί εμβολιασμοί στη Σάμο και τη Λέσβο και στους καταυλισμούς των Θερμοπυλών, του Κατσικά, του Τσεπέλοβου, των Δολιανών και της Κόνιτσας.
Λεπτομέρειες για την διαδικασία και τον ακριβή προγραμματισμό δεν έχουν δοθεί, ενώ, επίσημες οδηγίες αναμένει και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ο βαθμός εμπλοκής της στους εμβολιασμούς.
«Είναι σημαντικό να προστατεύονται όλα τα παιδιά από τις παιδικές ασθένειες. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα. Ο εμβολιασμός είναι ένα πρώτο μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο στο μέλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερη και διαρκής προσπάθεια για την πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας καθώς και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση αυτών των ευάλωτων ανθρώπων» αναφέρει η επικεφαλής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα Χριστίνα Ψαρρά, με αφορμή τους εμβολιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου