Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Γιάννενα: Η πρώτη πτήση έφτασε… Υποδοχή στο αεροδρόμιο για τους τουρίστες από την Σκανδιναβία!




Η πολυσυζητημένη τον τελευταίο μήνα, πτήση από την Κοπεγχάγη και συνάμα πολυαναμενόμενη, επιτέλους, το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε στα Γιάννινα..

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, τοπικά εδέσματα σε έναν πλούσιο μπουφέ, κρασί και αναψυκτικά, «επιστρατεύτηκαν» από τις τοπικές αρχές για την υποδοχή των 150 περίπου τουριστών, λίγο πριν αυτοί αναχωρήσουν για τα Σύβοτα, την Πάργα και τους Αγίους Σαράντα.
Η συγκεκριμένη πτήση, είναι η πρώτη που εκτελείται από το εξωτερικό, μετά από αρκετά χρόνια και αναθερμαίνει τις ελπίδες τόσο για ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων όσο και για την αύξηση του τουρισμού στην ενδοχώρα...


Γιατί μπορεί προς το παρόν οι τουρίστες να αναζητούν θάλασσα και ήλιο, όμως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε στο μέλλον να αναζητήσουν βουνό και πράσινο!
Οι ίδιοι, αμέσως μετά την προσγείωση και φτάνοντας στον εξωτερικό χώρο όπου είχε ετοιμαστεί η τελετή υποδοχής, ξεπέρασαν γρήγορα έναν μικρό αιφνιδιασμό... Έσπευσαν στην αρχή να καταγράψουν σε φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα τους χορούς και τον μπουφέ και στη συνέχεια απόλαυσαν και με το παραπάνω το φαγητό και το κρασί!
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τους υποδέχθηκε με έναν σύντομο χαιρετισμό, σε άπταιστα αγγλικά, ενώ στο αεροδρόμιο παραβρίσκονταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Και αφού η γιορτή υποδοχής ολοκληρώθηκε, οι τουρίστες επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία, προκειμένου να φτάσουν στους προορισμούς τους... Στα Σύβοτα, την Πάργα και τους Αγίους Σαράντα!
Οι τοπικές αρχές βλέπουν στην συγκεκριμένη πτήση μια νέα αρχή... Μία αρχή πάνω στην οποία θα πρέπει να επενδύσουν, ώστε τα Γιάννινα από... σταθμός να γίνουν προορισμός!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου