Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Ξερίζωσαν τη μήτρα και τη γλώσσα της 16χρονης Ελληνοπούλας στην Αλβανία»!





Σενάριο από τις πιο εφιαλτικές ταινίες splatter θυμίζουν τα νέα στοιχεία «φωτιά» στην υπόθεση του 



μυστηριώδους θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη από τα Ιωάννινα, που επέστρεψε νεκρή και χωρίς όργανα από τους Αγίους Σαράντα, όπου είχε επισκεφτεί ορθοδοντικό το 2014.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή της άτυχης μαθήτριας, δένουν κόμπο το στομάχι!
Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης κλήθηκε από τον ανακριτή να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις και όσα τού είπε σοκάρουν.

Ο δικαστικός λειτουργός που διερευνά την υπόθεση-θρίλερ ζήτησε διευκρινίσεις σε κάποιες απορίες που είχε διαβάζοντας το πόρισμα του ιατροδικαστή το 2014. Στη συμπληρωματική κατάθεσή του, λοιπόν, ο γνωστός επιστήμονας ανέφερε ότι «τα ζωτικά όργανα της κοπέλας αφαιρέθηκαν με άτεχνο και αντιεπιστημονικό τρόπο, πέρα από κάθε ιατροδικαστική μέθοδο». Αυτά τα λόγια του κ. Βουγιουκλάκη, προκάλεσαν ταραχή ακόμα και στον έμπειρο ανακριτή.

Γενετικό υλικό
Οπως είχε γράψει και παλιότερα η «Espresso», από το άψυχο κορμί της 16χρονης έλειπαν η βάση της γλώσσας, η επιγλωττίδα, η τραχεία, ο λάρυγγας, η μήτρα, ο τράχηλος και ο εγκέφαλος, ενώ στο αίμα και τα ούρα της βρέθηκαν υψηλά ποσοστά λιδοκαΐνης. Μάλιστα, ο κ Βουγιουκλάκης επισήμανε ότι είναι απαραίτητη μια εξέταση γενετικού υλικού για να ταυτοποιηθούν τα δείγματα των οργάνων που έστειλαν οι αλβανικές Αρχές στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες εβδομάδες στον ανακριτή Ιωαννίνων είχε κληθεί να καταθέσει και ο Ματθαίος Τσούγκας, με την ιδιότητά του ως καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Και αυτός εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο της Κωνσταντίνας, λέγοντας πως πέθανε από καρδιακή ανακοπή λόγω μεγάλης απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης (πιθανόν γυναικολογική επέμβαση), όπου συνήθως χορηγείται ως αναισθητικό η λιδοκαΐνη.

Ο κ. Τσούγκας είπε ότι η λιδοκαΐνη βρέθηκε στα ούρα, κάτι που σημαίνει ότι η ουσία κυκλοφόρησε για αρκετό χρονικό διάστημα στο αίμα και άρα χορηγήθηκε εν ζωή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι νεκρικοί μώλωπες, που εμφανίζονται και εξαφανίζονται κατόπιν πίεσης της περιοχής, τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Κωνσταντίνα ήταν νεκρή τρεις με πέντε ώρες πριν από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης μαθήτριας Γιώργος Αναγνώστης, που επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι η κόρη του δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι το 2014 είχε ζητήσει να δει ο ίδιος τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, που είχε διενεργήσει τη νεκροτομή στη 16χρονη: «Επί τέσσερις ώρες ήμουν μαζί του και τον ρωτούσα διευκρινίσεις. Μου είπε ότι αφαιρέθηκαν όργανα από την κόρη μου όχι όμως από ιατροδικαστή, αλλά από κάποιον που έκοψε το κορίτσι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι αυτός ο άγνωστος πήρε κουζινομάχαιρο και αφαίρεσε τα όργανα της Κωνσταντίνας, όπως μέρος του εγκεφάλου, τμήμα της γλώσσας, τη μήτρα και όλο τον τράχηλο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου