Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

H Google τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου (φωτό)




Την Ελληνική Επανάσταση του 1821 «τιμάει» σήμερα η Google στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου με το περίφημο doodle (λογότυπό) της.



Στο αφιερωμένο στην επανάσταση του '21 doodle, οι γραφίστες της Google επέλεξαν να παρουσιάσουν ένα ζευγάρι δαφνοστεφανωμένα τσαρούχια, πλαισιωμένα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και την επωνυμία της αμερικανικής εταιρείας.

Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Η σημερινή ημέρα είναι επίσημη αργία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνήθως οι εκδηλώσεις εορτασμού περιλαμβάνουν παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη.

Οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις είναι στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα την 25η Μαρτίου, ενώ την προηγούμενη, στις 24 Μαρτίου, γίνεται μαθητική εορτή στα σχολεία της χώρας. Σε άλλους Δήμους γίνονται παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων, μαθητών, συλλόγων κλπ. καθώς και δοξολογίες σε ναούς.

Ο εορτασμός σε αυτή την ημέρα καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 / 15(27)-3-1838 από την Κυβέρνηση του Όθωνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου