Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η ΝΔ κατέθεσε πλαστό έγγραφο για το ΚΕΕΛΠΝΟ για να βγάλει «λάδι» τον Άδωνι!




Εμφανώς πλαστό έγγραφο φέρεται να κατέθεσε η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα 



στην Υγεία προκειμένου να αθωώσει τον ...Άδωνι Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών του.


Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και Γιάννης Γκιόλας εξήγησαν γιατί το έγγραφο είναι κατασκευασμένο.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσε έγγραφο προς το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ με αρ. Πρωτ. 80/94/11.12.2013, στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει χορηγικό πρόγραμμα από το 2009, που ολοκληρώνεται το 2014, αναφέρονται ποιοι έχουν εργαστεί και ζητούνται και νέες προσλήψεις.
Δεν επεστράφησαν τα πρωτότυπα
Όμως ο Σπ. Λάππας αποκάλυψε ότι για το έγγραφο αυτό ο γραμματέας (και πρακτικογράφος) του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Καλαμπαλίκης έχει καταγγείλει πως η Ελένη Τσάγκαρη (υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία έχει απειλήσει τους βουλευτές με εσχάτη προδοσία!) του ζήτησε το επίμαχο έγγραφο προκειμένου κατά τη δήλωσή της να προβεί στην προσθήκη παραγράφων και δεν επέστρεψε τα πρωτότυπα! Ακόμη επισήμανε ότι οι πρώτες σελίδες έχουν διαφορετική γραμματοσειρά από τις υπόλοιπες 75 σελίδες.
Και ο Γ. Γκιόλας υπογράμμισε ότι σε όλα τα πρακτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ ανάμεσα στα θέματα υπάρχει μία κενή γραμμή.
Όμως σε αυτό το έγγραφο η γραμμή έχει «γεμίσει» με μία κρίσιμη φράση: ότι θα πληρωθούν από τις χορηγίες.
Παράλληλα, απέδειξε ότι η χορηγία της Estee Lauder ύψους 300.000 ευρώ είναι αποκλειστικά για εργασίες διαμόρφωσης εσωτερικού χώρου, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και ενοίκιο κτηρίου.
«Ξέρεις να χωστείς; Κλέψε»
«Στα Σφακιά λέμε: «Ξέρεις να κλέψεις; Κλέψε. Ξέρεις να χωστείς; Ξέρω. Ε, τότε κλέψε»» σχολίασε ο Π. Πολάκης, τονίζοντας ότι «δεν είναι μόνο ότι είναι πλαστογραφία. Είναι και κακή πλαστογραφία», καθώς το έγγραφο δεν έχει όνομα και τηλέφωνο του αρμόδιου υπαλλήλου, ούτε αρίθμηση.
Ο Γ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι η απόφαση 33/2008 του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι οι προσληφθέντες θα πληρωθούν από τις χορηγίες. Αλλά ο Π. Πολάκης τον διέψευσε, λέγοντας ότι αυτή είναι η πρόταση προς το Δ.Σ., και ότι η απόφαση του Δ.Σ. έκανε δεκτή όλη την εισήγηση εκτός από το ότι η πληρωμή θα γίνει μέσω των χορηγιών.
«Πάλι προσπαθείτε να κλέψετε, αλλά δεν ξέρετε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ξεβρακώνεται ο Γ. Γεωργαντάς και δεν έχει να πει τίποτα. Προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή παρουσιάζοντας ως απόφαση τη μοναδική πρόταση που δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση».
Το μέγεθος της «μαύρης τρύπας»
Ένταση υπήρξε στην Επιτροπή όταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς και Χρήστος Μπουκώρος υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει η «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως είχε καταγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας στην προηγούμενη κατάθεσή του.
Ισχυρίστηκαν πως τα 230 εκατ. οφείλονται σε… διπλοεγγραφές από έσοδα προηγούμενων ετών ύψους 166.804.246 ευρώ.
«Μία εβδομάδα μετά -γιατί είχαμε «άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει»- βρέθηκε υπερασπιστική γραμμή, σε μια πασιφανή κλοπή δημοσίου χρήματος» απάντησε ο Π. Πολάκης και τόνισε ότι η διπλοεγγραφή δεν μπορεί να ξεπερνά τα 89 εκατ.
«Η μόνη επιφύλαξη που κρατάω είναι εάν από το 2009 στο 2010 έπρεπε να εμφανίσουν ταμειακό υπόλοιπο, που μεταφέρεται στο 2010, 270 εκατομμύρια. Εμφανίζουν 89 εκατ. ταμειακό υπόλοιπο» τόνισε.
«Κάποιοι σήκωσαν λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε άλλους λογαριασμούς που «έπαιζαν μπάλα»» είπε εμφατικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και χαρακτήρισε «διακινητή του μαύρου χρήματος» τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Διαμαρτυρία Κεγκέρογλου
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έστειλε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου θέτοντας ζήτημα δεοντολογίας για τον Παύλο Πολάκη, επειδή κατά την εξέτασή του από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε «γελοίες» τις ερωτήσεις της και της είπε «πάρτε κανένα ηρεμιστικό».



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου