Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Γιάννενα: Το κτίριο της Δομπόλη «θυσία» στις πολιτικές σκοπιμότητες!






Θύμα της διαχρονικής αδιαφορίας αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων, στο βωμό των οποίων 



θυσιάζονται τα πάντα, έπεσε και το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οδό Δομπόλη, το οποίο έχει μετατραπεί από χρόνια σε «φάντασμα» που στοιχειώνει την πόλη.

Αυτή τη φορά αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, η οποία είχε ξεκάθαρα κομματικό «χρώμα», αν σκεφτεί κανείς ότι δεν προσκλήθηκε να συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία εδώ και χρόνια έχει καταθέσει σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις για την αξιοποίηση του κτιρίου!

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος σε δηλώσεις του περιέγραψε τις προσπάθειες που έχουν γίνει για το πρώην κτίριο του Πανεπιστημίου και τα εμπόδια που βρήκαν στο δρόμο τους.

Κακώς δεν κάλεσαν…
«Θεωρώ ότι για λόγους ηθικής τάξης και σεβόμενοι την πλειοψηφία των Ηπειρωτών, για αυτό το θέμα έπρεπε πρώτα να καλέσουν την Περιφέρεια Ηπείρου που ενδιαφέρεται και το απέδειξε στο παρελθόν και μετά να κάνουν τις οποιεσδήποτε συζητήσεις, είτε κομματικές, είτε οτιδήποτε άλλο», τόνισε χθες ο Αλ. Καχριμάνης με αφορμή τη συζήτηση για το κτίριο που έγινε από στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και τον Χρήστο Μαντά.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ ξέρουν στην Αποκεντρωμένη την αλληλογραφία και όλα τα σχετικά που έχει κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για το κτίριο της οδού Δομπόλη, «περί άλλων τυρβάζουν»!

Όπως είπε, «οι ίδιοι έπρεπε να ψάχνονται να λύσουν το θέμα, αλλά είδαμε χθες (σ.σ. προχθές) να συζητάνε για αυτό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αυτή που πραγματικά έδειξε ενδιαφέρον, δηλαδή η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, δεν εκλήθη πουθενά».

Οι προσπάθειες
Ο κ. Καχριμάνης υπενθύμισε και τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση του κτιρίου, υπενθυμίζοντας καταρχήν πως όλο το δάνειο για να τελειώσει το τμήμα που στεγάζει σήμερα τις υπηρεσίες της Οικονομικής Εφορίας εξοφλήθηκε από πόρους του Περιφερειακού Ταμείου Ηπείρου. «Άρα, είχαμε ένα λόγο παραπάνω να μας ενδιαφέρει τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, επί θητείας Δ. Πανοζάχου ως Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου είχαν γίνει συζητήσεις για την αξιοποίηση του κτιρίου με τη μορφή ΣΔΙΤ, ώστε να παραδοθεί αυτό ξανά στην κοινωνία. Μάλιστα, είχαν γίνει συζητήσεις και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη συνέχεια ήρθε η Βίκυ Ευταξά κι ενώ είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ εκείνη δεν υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα με αποτέλεσμα η αιρετή Περιφέρεια να πληρώσει δικαστικώς τη δαπάνη που έκανε για τα πρώτα στάδια προετοιμασίας του έργου.




proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου