Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγουν τα φράγματα στον Εβρο - Πληροφόρηση για απόπειρα επεισοδίου από Τουρκία




Συγκεκριμένη πληροφόρηση έχει η ελληνική πλευρά για απόπειρα πρόκλησης "θερμού" επεισοδίου




 από τη Τουρκία τις επόμενες ημέρες σε Εβρο ή Αιγαίο.

Η πληροφόρηση είναι πολύ συγκεκριμένη για την...
μορφή που θα έχει το επεισόδιο, η πηγή έγκυρη και η προέλευσή της από το εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς αύριο ξεκινά η σύνοδος της Βάρνας στην Βουλγαρία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό.
Στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Τούρκου Προέδρου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ.
Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες.
Στις 22.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.
Σήμερα οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε «τεχνητή κατάκλυση» (ελεγχόμενη πλημμύρα) 5.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Πυθίου, στον Εβρο, προκειμένου να καταστήσουν την περιοχή αδιάβατη (σε μηχανοκίνητα;) παρά το γεγονός ότι πλημμύρισαν 5.500 στρέμματα καλλιεργειών.
Επίσημη δικαιολογία είναι ότι η υπερχείλιση του ποταμού ενέχει κινδύνους και θα έπρεπε να αποσυμφορηθεί.
Οπως ανακοινώθηκε το άνοιγμα των φραγμάτων θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα σε όλο τον Εβρο "για να μην κινδυνέψουν ζωές".
Το άνοιγμα θα γίνει ακριβώς στο ύψος του προγεφυρώματος του Κάραγατς, (Άρδα, Έβρος και Ερυθροποτάμος) όπου και επικεντρωνόταν το σχέδιο "Βαριοπούλα" του 2003.
Πάντως η στάθμη του νερού στο Πύθιο ήταν 5,49 μέτρα, έχοντας ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που είναι στα 4,70 μέτρα, ενώ το όριο συναγερμού προσδιορίζεται στα 5,70 μέτρα. Την ίδια ώρα, η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» Φερών άγγιζε τα 5,65 μέτρα, έχοντας ξεπεράσει οριακά το όριο επιφυλακής που είναι 5,60 μέτρα και προσεγγίζοντας σε απόσταση αναπνοής το όριο συναγερμού που είναι τα 6 μέτρα.
Επίσης πλημμύρισε και η περιοχή των Καστανιών, όπου αιχμαλωτίστηκαν πρόσφατα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί.
Σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου έγινε άσκηση του Ελληνικού Στρατού στον Εβρο, απ'όπου και οι φωτό (εικονίζονται Leo2A4). Είναι η πρώτη φορά από το 1949 που ο Ελληνικός Στρατός ασκείται σε πραγματικές συνθήκες μάχης ανήμερα της εθνικής Επετείου:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου