Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΕΕΣ: Ακύρωση των παράνομων ποινών – Δικαίωση των Εθελοντών









Ευχάριστα ξάφνιασε το προσωρινό Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ με την απόφαση του να




 ακυρώσει τις άδικες ποινές που μοίρασε αφειδώς (κυρίως) το καθεστώς Αυγερινού. Ήταν η υλοποίηση μιας από τις πρώτες εξαγγελίες της νέας Διοίκησης. Μια απόφαση που σκόρπισε στους Ερυθροσταυρίτες όλης της χώρας ενθουσιασμό και ελπίδες ότι – επιτέλους – το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό Κίνημα βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο τρόπος που πάρθηκε αυτή η απόφαση δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ως προς την ορθότητα και την νομιμότητα της. Δημιουργήθηκε τριμελής Επιτροπή (ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΕΣ), εξέτασε τους φακέλους με όλα τα δικαιολογητικά και στοιχεία αυτών που ζητούσαν δικαίωση, ζήτησε έκθεση από τον Τομέα και μετά από αυτή την διαδικασία υπέβαλε το πόρισμα της στο ΚΔΣ το οποίο ομόφωνα αποφάσισε.

Πρέπει όμως να γίνουν και κάποιες διευκρινήσεις. Και πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί η απόφαση αυτή γεννά ερωτηματικά. Αναφέρει η απόφαση: “αποφάσισε ομόφωνα όπως ακυρωθούν και αρθούν όλες οι εξεταζόμενες ποινές και διαγραφές”.

Ποιες είναι όμως οι εξεταζόμενες ποινές και διαγραφές; Γνώμη μας είναι ότι πρέπει να ανακοινωθούν τάχιστα τα ονόματα αυτών που δικαιώνονται για δυο λόγους: α) Να γνωρίζουν ποιοί είναι αυτοί που δικαιώνονται για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και β) να αποκατασταθούν οι αδικημένοι στις τοπικές κοινωνίες γιατί το καθεστώς Αυγερινού δεν τους τιμώρησε άδικα μόνο, αλλά πέταξε και πολύ λάσπη σε ανθρώπους που η ηθική και η κοινωνική προσφορά τους βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι λοιπόν θέμα ηθικής τάξης να αποκατασταθούν οι σπιλωμένες υπολήψεις τους.





Κύριες και κύριοι του ΚΔΣ δώστε ΣΗΜΕΡΑ στην δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία.

Η απόφαση αυτή όμως εγείρει και ένα άλλο σημαντικό θέμα. Όπως αναφέρει οι ποινές κρίθηκαν: “ανυπόστατες, αυθαίρετες, παράνομες και σε κάθε περίπτωση άκυρες και παραβιάζουν το άρθρο 20 του Συντάγματος ”. Πολύ σωστή τοποθέτηση η οποία δείχνει μάλιστα την επάρκεια των Νομικών που συμμετείχαν στην Επιτροπή και οι οποίοι ακόμη και άρθρα του Συντάγματος μελέτησαν για αποδώσουν δικαιοσύνη.

Όμως τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες που αναφέρονται στην απόφαση κάποιοι τις έκαναν. Τι θα γίνει με αυτούς; Μόνο αυτές οι ποινές δείχνουν ή άσκηση καθηκόντων με εσκεμμένο κυνηγητό μη αρεστών ή διοικητική ανεπάρκεια. Και στις δυο περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί είναι ακατάλληλοι για τον Ερυθρό Σταυρό. Και – προς Θεού – δεν μιλάμε για ρεβανσισμό αλλά για αξιολόγηση τους και λήψη αποφάσεων με βάση αυτή.

Συνέβησαν και άλλα πολλά εξ’ ίσου αυθαίρετα και παράνομα αλλά το θέμα των άδικων ποινών είναι το κορυφαίο γιατί δεν αφορά διάφορες αποφάσεις (Διοικητικές, οικονομικές, κλπ) αλλά ανθρώπους που σπιλώθηκαν οι υπολήψεις τους και ακυρώθηκε η πολυετής Εθελοντική προσφορά τους.

Και περιμένουμε από τον δημιουργό αυτής της κατάστασης να επιτεθεί εναντίον αυτής της απόφασης χρησιμοποιώντας τα συνήθη ψεύδη του και για να δικαιολογηθεί και για να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Όμως τώρα – χωρίς τον φόβο των ποινών και των διαγραφών – οι Ερυθροσταυρίτες τον έθεσαν στο περιθώριο και αυτόν και την παρεούλα του (για τις ωμές κομματικές παρεμβάσεις των φίλων του θα τα πούμε σύντομα).

Πάντως βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής εν όψει των επερχόμενων εκλογών , αισιόδοξοι από τις πρώτες κινήσεις του διορισμένου ΚΔΣ, ότι θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και Δημοκρατικό τρόπο.

Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου                                                                                            Μάρθα Βουγιούκα         
    Πρόεδρος                                                                                                     Γ. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου