Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τέσσερις Γιαννιώτες Στο Moto Rally Albania…





Τέσσερις Γιαννιώτες στο Moto Rally Albania…
Ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μία μεγάλη πρόκληση ενός extreme αγώνα ανώμαλου δρόμου μεγάλων αποστάσεων




Τις δυνάμεις της εκτός συνόρων σε μια από τις πλέον δύσκολες κατηγορίες αγώνων όσον αφορά στο δίκυκλο μηχανοκίνητο αθλητισμό θα δοκιμάσει μία ομάδα τεσσάρων αθλητών enduro, με έντονη δράση σε αθλητικά δρώμενα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι Γιώργος Γιώτης, Δημήτρης, Χαρίσης, Κωνσταντίνος Σταθάτος και Παναγιώτης Γεωργογιάννης, εμπνευστές του project Will2Way, θα ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα προκειμένου να συμμετάσχουν στη 14η έκδοση του Moto Rally Albania (http://www.rallyalbania.org/) που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 16 Ιουνίου 2018.


Το Moto Rally Albania είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αθλητικό γεγονός με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το επίπεδο δυσκολίας, η διάρκεια και η τοποθεσία στην οποία λαμβάνει χώρα καθιστά τον αγώνα μια πρόκληση για κάθε συμμετέχοντα, μιας και φέρνει τον αναβάτη αντιμέτωπο, όχι μόνο με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, αλλά κυρίως με τη μηχανή του και τον ίδιο του τον εαυτό. Πρόκειται για μια εβδομάδα συνεχών προκλήσεων κι εναλλαγών κατά την οποία ο αναβάτης καλείται να αποσυνθέσει την εμπειρία του και να την ενώσει με τα συναισθήματά του προκειμένου να ανταπεξέλθει και να βγει νικητής στην προσπάθεια αυτή.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων extreme rally raid, αγώνων ανώμαλου δρόμου μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι καλύπτουν τμήματα ή και ολόκληρες χώρες και διαρκούν από 3 έως 15 μέρες. Κάθε μέρα του αγώνα μπορεί να χρειαστεί να διανύονται μέχρι και 900 χλμ.!

Για τους τέσσερις Γιαννιώτες το Moto Rally Albania είναι μόνο η αρχή μιας σειράς παρόμοιων αγώνων στους οποίους φιλοδοξούν να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας την Ελλάδα αλλά κυρίως την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα Γιάννενα, φτάνοντας από τα βουνά της Αλβανίας στους αμμόλοφους της Σαχάρας και τις ακτές της Σενεγάλης!

Τι δηλώνουν

Όπως αναφέρουν οι τέσσερις αθλητές του Will2Way, «όντας Γιαννιώτες, θα εκπροσωπήσουμε όχι μόνο τη χώρα μας αλλά κυρίως την όμορφη Ήπειρο στη γειτονική χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή μας στον αγώνα αυτόν δε μας κατατάσσει μόνο στους λίγους Έλληνες αλλά κυρίως στους μοναδικούς Γιαννιώτες αθλητές endurο που θα έχουν ποτέ συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το γεγονός αυτό συνιστά, πέρα από την εξαιρετική προσωπική τιμή, μια επιπλέον δέσμευση ως προς την πόλη και τους συμπολίτες μας – κυρίως τα νέα παιδιά που εμπνέονται και θέλουν να μιμούνται τέτοιες πρωτοβουλίες. Το βασικό μας κίνητρο είναι η ίδια η θέλησή μας και η πεποίθησή μας όλα αυτά τα χρόνια πώς κάθε βήμα κερδίζεται με ισχυρή θέληση, επιμονή και υπομονή».

Το Rally Albania είναι ένας επταήμερος αγώνας με πάρα πολλές συμμετοχές από όλο τον κόσμο και σχεδον 2.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα που καλύπτει όλη την Αλβανία. Αυτή τη χρονιά ο αγώνας θα είναι σκληρότερος από κάθε άλλη φορά αφού οι κατεστραμμένοι δρόμοι και τα off road περάσματα σε συνδυασμό με την ατέλειωτη αλβανική πέτρα προβλέπεται να ταλαιπωρήσουν αρκετά τις μοτοσυκλέτες αλλά και να εξαντλήσουν τους αναβάτες. Τέσσερις από τις επτά ημέρες θα είναι ιδιαίτερα σκληρές με έναν μέσο όρο 400 χιλιομέτρων και πάνω από 10-12 ώρες οδήγησης για καθεμιά από τις μέρες αυτές!


***

Will2Way
Where there is a Will, there is a Way



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου