Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)






Στα πλαίσια της διαρκούς ετοιμότητας και εκπαίδευσης του προσωπικού των Υπηρεσιών της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου για


καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από την πιθανή εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, Πρέβεζας ,Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων ασκήσεις ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ».
Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσπρωτίας, η εν λόγω άσκηση θα πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.



Το σενάριο που αντιμετώπισαν ως πραγματικό συμβάν, ήταν μερική κατάρρευση του κτιρίου, εγκλωβισμός μαθητών-εκπαιδευτικών, εργαζομένων, συνέπεια εκδήλωσης ισχυρού σεισμού καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ετοιμότητας με την κωδική ονομασία ΄΄ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ΄΄ είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η βελτιστοποίηση του επιπέδου της συνεργασίας και συντονισμού των Υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων.

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, απέδειξε για ακόμα μία φορά την υψηλή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας





epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου