Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι ιστότοποι στη «μαύρη λίστα» της Ε.Ε.Ε.Π.






Σαράντα ιστότοποι που παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του

διαδικτύου εντοπίστηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν τα αρμόδια όργανά της. Οι ιστότοποι προστέθηκαν στην..20η έκδοση της «Blacklist» της Ε.Ε.Ε.Π η οποία περιλαμβάνει, πλέον, 1038 ιστότοπους.

Η Ε.Ε.Ε.Π. συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστότοπων και να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της «Blacklist» που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν καταγραφεί 3.000 προσπάθειες εισόδου σε παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες αποτράπηκαν επιτυχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.Ε.Π.
Η επιτροπή εξετάζει συστηματικά κάθε σχετική καταγγελία ή αναφορά που υποβάλλεται σε αυτήν και καλεί οποιονδήποτε να μη διστάζει να καταγγείλει φαινόμενα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου ή/και όταν διαπιστώνει ότι συγκεκριμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) δεν έχουν διακόψει την πρόσβαση από ελληνική IP.
Στους ιστοτόπους που συμπεριλήφθηκαν στην «Blacklist» συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, πέντε ιστότοποι που ανήκουν στην εταιρεία με την επωνυμία “Eldorado Sportwetten GmbH” ή φέρονται να έχουν συγγενή σχέση με αυτή. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία “Eldorado Sportwetten GmbH”, ήδη από το Νοέμβριο του 2016, είχε προστεθεί στην 13η έκδοση της «Blacklist». Έκτοτε και κατόπιν ενδελεχών ελέγχων της Αρχής έχουν προστεθεί συνολικά δώδεκα (12) ιστότοποι της εν λόγω εταιρείας.
Σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στην «Blacklist» επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP. Επίσης, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) διακόπτουν άμεσα, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο και ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στην σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π.
Δείτε εδώ τους ιστότοπους με τη μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου