Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΝΤΑΦΙ: «ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ, ΕΔΩΣΕ 20 ΕΚΑΤ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ». ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ






Η είδηση που έσκασε σα βόμβα ανέφερε ότι τέθηκε υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας





 Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο των ερευνών για τη ...χρηματοδότηση του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2007 από ανθρώπους του Μουαμάρ Καντάφι…

Πολλές είναι οι μαρτυρίες για τον Σαρκοζί, αλλά υπάρχει και μια είδηση που παραμένει …ξεχασμένη και δεν τη διαβάσαμε!
Ένας από εκείνους που στην αρχή της έρευνας των γαλλικών αρχών είχαν «κάψει» τον Σαρκοζί ήταν και ο προσωπικός μάγειρα του Καντάφι, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς, που είχε αποκαλύψει ότι ο Λίβυος δικτάτορας είχε χρηματοδοτήσει εκτός από την προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου πρώην προέδρου και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία. Είχε όμως εξαπολύσει και μια άλλη βόμβα. Σύμφωνα με τον Τζόρτζεβιτς, ο Καντάφι έδωσε το 2005 και 20 εκατομμύρια δολάρια στον Γιώργο Παπανδρέου, που ήταν ήδη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ετοιμαζόταν να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, για να κατασκευάσει τουριστικό θέατρο στην περιοχή της Βεγγάζης!
Η δήλωση αυτή είχε γίνει στη διάρκεια εκπομπής της σέρβικης τηλεόρασης το 2012, όπου ο Τζόρτζεβιτς έδωσε συνέντευξη απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις για τη ζωή του δίπλα στον Καντάφι, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 είχε βρει άδοξο τέλος…
Ανεξάρτητα από το αν αληθεύει αυτή η δήλωση του μάγειρα, οι σχέσεις του Γ. Παπανδρέου – όπως και του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του 1970- με τον Καντάφι είχαν προϊστορία:


Ο Καντάφι τον Ιούνιο του 2010, λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές του 2009, είχε υποδεχτεί με τιμές και δόξες τον πρωθυπουργό πια Παπανδρέου στη σκηνή του στην Τρίπολη. Ο ΓΑΠ μαζί του είχε τους τότε κολλητούς του υπουργούς Χάρη Παμπούκη, Γιώργο Πεταλωτή και Δημήτρη Δρούτσα ενώ η πρώτη ερώτηση του Καντάφι μόλις τον συνάντησε ήταν για την υγεία της μητέρας του Μαργαρίτας..
Τότε, μάλιστα, οι δύο τους συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση της Λιβύης θα έδινε το τεράστιο ποσό των 200.000.000 δολαρίων για επενδύσεις στη χώρα μας και ότι τα χρήματα επρόκειτο να αξιοποιηθούν συγκεκριμένα για την υποβρύχια σύνδεση Λιβύης – Ελλάδας με πόντιση οπτικών ινών στη Μεσόγειο για τις τηλεπικοινωνίες, για αποκρατικοποιήσεις, για κοινές επιχειρηματικές δράσεις και συνεργασίες στον τουριστικό τομέα με επίκεντρο την Κρήτη, κλπ. Φυσικά τα ποσά αυτά ουδέποτε έφτασαν σε ελληνικό έδαφος….
Όλα αυτά θα είχαν σχετική αξία και δεν θα σήμαιναν πιθανότατα τίποτε περισσότερο από την πολιτική τους διάσταση αν δεν υπήρχε και κάτι άλλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι και λίγο πριν από την πτώση του καθεστώτος Καντάφι φιγούραρε ως μέλος του ιδρύματος – ΜΚΟ του Καντάφι με τον τίτλο Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF)!
Ο Παπανδρέου ανανέωνε διαρκώς το βιογραφικό του στη σελίδα των «επίλεκτων μελών» του Δ.Σ. του Ιδρύματος Καντάφι μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου του 2010 ενώ λίγες εβδομάδες πριν από τις ταραχές που οδήγησαν στην πτώση του Καντάφι ετοιμαζόταν να συμμετάσχει ως μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος στην ετήσια συνεδρίασή του στο Λονδίνο. Τελικά τι έγινε; «Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν παρευρέθηκε γιατί ήταν απασχολημένος με τα επίσημα καθήκοντά του» ανέφερε η ιστοσελίδα του ιδρύματος.
Στην ελληνική Βουλή είχε γίνει πάντως σάλος όταν ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης είχε θέσει το θέμα. «Φυσικά, είχαμε σχέσεις με τον κ. Καντάφι, και εγώ συναντήθηκα μαζί του» παραδέχτηκε ο Παπανδρέου με την εξής δικαιολογία: «Τότε όμως ήταν μια ηγεσία που δεν είχε κάνει τέτοιες βιαιοπραγίες. Ποτέ δεν συμμετείχα στο Ιδρυμα Καντάφι. Εγώ δεν είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου. Είχαν βάλει το όνομά μου. Εκτός και αν θεωρείτε αξιόπιστο το site του κ. Καντάφι και δεν πιστεύετε εμένα». Όμως στη συνέχεια ο Γ. Καρατζαφέρης κατέθετε σχετικό δημοσίευμα από το site του Καντάφι, το οποίο «χαιρέτιζε τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου» από το 2009 και είχε πει πολύ σωστά στον τότε πρωθυπουργό: «Η δικαιολογία για το Ιδρυμα Καντάφι ήταν κατώτερη της νοημοσύνης σας. Εδώ χαιρετίζουν τη συμμετοχή σας από τον Ιούνιο του 2009. Δύο χρόνια τώρα δεν μπορούσατε να παραιτηθείτε;»
Μια πολύτιμη λεπτομέρεια; Μέσω του «Ιδρύματός» του ο Καντάφι φέρεται να έκανε τις διάφορες «χρηματοδοτήσεις» στο εξωτερικό. Μάλιστα τo 2011 μαζί με τον Παπανδρέου παραιτήθηκε και ο πρύτανης του London School of Economics (LSE), Χάουαρντ Ντέιβις, εξαιτίας του σκανδάλου που προέκυψε λόγω των χρηματοδοτήσεων όλων των συμμετεχόντων στο ίδρυμα από την οικογένεια Καντάφι…
Στην Αθήνα άγνωστο παραμένει στο μεταξύ μέχρι σήμερα τι απέγινε με τις έρευνες στα ταμεία του «Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου». Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί τα προηγούμενα χρόνια στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και εμβασμάτων από την Λιβύη κατά την περίοδο του καθεστώτος Καντάφι. Το «Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου» είναι ένα ίδρυμα «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» που δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και πρόεδρος του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος για ένα διάστημα, προηγουμένως, είχε δώσει την προεδρία στον Κώστα Λαλιώτη!
Αυτά…
Υπογράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου