Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συγκεκριμένες προτάσεις από όλους τους Δήμους για τα αδέσποτα ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών







Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχοντας στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που ανακοίνωσε ο 



υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης για το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα θα αποστείλει άμεσα τις προτάσεις του προς την ΠΕΔ Ηπείρου ζητώντας παράλληλα και από τους υπόλοιπους Δήμους της περιφέρειάς μας να κάνουν το ίδιο, ώστε η ΠΕΔ να συγκροτήσει έναν ενιαίο φάκελο ο οποίος θα αποσταλεί στην ΚΕΔΕ για να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις της αυτοδιοίκησης γύρω από ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά όλους τους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών βέβαια δεν περίμενε τη δημόσια διαβούλευση που ανακοίνωσε το Υπουργείο για να καταθέσει τις προτάσεις του.

Μέσω της πενταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ήδη αποστείλει κείμενο με 15 προτάσεις προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ληφθεί υπόψη- τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε- στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ένα νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να περιέχει ορισμένες σωστές κατευθύνσεις, χρίζει όμως άμεσης βελτίωσης σε πολλές παραμέτρους του.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι οι δήμοι της Ηπείρου πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε όλοι μαζί μέσω της ΠΕΔ να διεκδικήσουμε τις αλλαγές που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν στη νομοθεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την αντιμετώπιση των αδέσποτων, τόσο στα ίδια τα ζώα όσο και στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου