Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό








Από το 2008, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. 



Για να επιστήσουν την προσοχή των πολιτών, τη νύχτα της 2ας Απριλίου, σε πόλεις σε όλο τον κόσμο (π.χ. Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βουδαπέστη, Σύδνεϋ, Ντουμπάι) πολλά εξέχοντα κτίρια θα φωτίζονται με μπλε χρώμα ως μέρος της πρωτοβουλίας «Light It Up Blue».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην «Light It Up Blue» πρωτοβουλία, φωτίζοντας το βράδυ της Δευτέρας, 2 Απριλίου, με μπλε χρώμα την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, όπως θα φωταγωγηθεί και εφέτος η Πύλη του Αδριανού κι άλλα σημαντικά κτίρια στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ευρύτερης κοινωνίας που θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στην χώρα μας.

Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, ο Δήμος Ιωαννιτών θα υποστηρίξει έμπρακτα τις δεκάδες χιλιάδες ατόμων με αυτισμό που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη χώρα μας, καθώς και τις οικογένειές τους, ευαισθητοποιώντας την ελληνική κοινωνία”.

Φέτος, στην πρωτοβουλία «Light It Up Blue» θα συμμετέχει και ο Δήμος Ζίτσας φωτίζοντας μπλε το Δημαρχείο στην Ελεούσα καθώς στα όρια του λειτουργεί από το 2001 το Οικοτροφείο, Στέγη Αυτιστικών Ατόμων, “Ελένη Γύρα”, φιλοξενώντας 12 ενήλικες με Αυτισμό.

Για την αξία της πρωτοβουλίας και τη σημασία που έχει να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σε θέματα αυτισμού αναφέρθηκαν επίσης η προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Βάια Οικονομίδου, η αντιδήμαρχος Ζίτσας, Ιωάννα Γεωργούλη, ο πρόεδρος του τμήματος Ηπείρου της Εταιρίας Αυτιστικών Ατόμων, Θέμος Χρήστος και η επιστημονικά υπεύθυνη της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων Ελένη Γύρα, Κατερίνα Γεωργακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου