Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία» στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου







Μια νέα δράση, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία






 Θέατρα της Ηπείρου, δρομολογείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 «Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία».

Η πρόσκληση – συνολικής δημόσιας δαπάνης 300.000 ευρώ - στοχεύει σε ενιαίες ψηφιακές διαδικτυακές ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων (Νικόπολης, Κασσώπης, Γιτάνων, Δωδώνης και Αμβρακίας), και στην παροχή περισσοτέρων και βελτιωμένων ποιοτικών υπηρεσιών, ώστε οι χώροι να καταστούν περισσότερο ελκυστικοί για τους επισκέπτες.

Η δράση περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων - τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης πολιτιστικών, τουριστικών και άλλων δεδομένων σχετικών με την Διαδρομή, ενός παρατηρητηρίου (dashboard) που θα δίνει στατιστικά δεδομένα, καθώς και εφαρμογών σε κινητές συσκευές προκειμένου να μπορεί να γίνεται η εισαγωγή και επεξεργασία των στοιχείων τόσο από τους τελικούς χρήστες όσο κι από τους διαχειριστές του συστήματος.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (και οι εποπτευόμενοι φορείς αυτού) και η Περιφέρεια Ηπείρου. Οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 16-04-2018 έως 15-06-2018.

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για την

Ανάπτυξη Έξυπνης Πλατφόρμας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόκληση «Ανάπτυξη Έξυπνης Πλατφόρμας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (smart cities)» της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Η πρόσκληση παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης μιας πλατφόρμας ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση υποδομών, δεδομένων και υπηρεσιών στους ΟΤΑ. Ενδεικτικά, στην πλατφόρμα μπορούν να φιλοξενηθούν εφαρμογές όπως Κέντρο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων, Ψηφιακά Πολιτισμικά Προϊόντα, Αναβάθμιση σε «Έξυπνα» δημοτικά κτήρια, e-marketing εκστρατεία προώθησης της πόλης, Δίκτυα τηλεματικής.

Δυνητικός δικαιούχος της πράξης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών (στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου). Στον Δήμο Ιωαννιτών λειτουργεί αυτή την στιγμή ένα πλήθος εφαρμογών. Η ενοποίησή τους σε ένα λειτουργικό σύνολο με την μορφή «πύλης» (portal), θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά τους, αφού θα γίνουν προσβάσιμες για όλους τους τύπους χρηστών (πολίτες, δημοτικοί υπάλληλοι, αιρετοί) με κοινό τρόπο, μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών ή προσωπικών υπολογιστών, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητά τους και απλοποιώντας τη χρήση και τη διαχείρισή τους.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 16-04-2018 έως 15-06-2018.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου