Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Παράταση παραμονής στην εργασία μέχρι 21 Οκτωβρίου




Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Ένα βήμα πιο μακριά από την τροπολογία του υπ. Υγείας, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, και η οποία προβλέπει την τρίμηνη παράταση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου στη δημόσια υγεία, πήγε το δικαστήριο στα Ιωάννινα.

Η προσφυγή των εργαζόμενων ΣΟΧ του ΠΓΝΙ με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζόμενων του ΠΓΝΙ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, πλην όμως το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται η προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας βέβαια δεν έχει κερδηθεί για τους εργαζόμενους, που θα πρέπει να περιμένουν τις οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, προς το παρόν όμως, όπως δήλωσαν τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας, όσο και ο Αλ. Μάρκου, εκπρόσωπος των συμβασιούχων στο ΠΓΝΙ, κέρδισαν μία ακόμη μάχη.

«Η απόφαση είναι μία θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, ακόμη καλύτερη και από την τρίμηνη παράταση που έδωσε το υπ. Υγείας στις συμβάσεις.

Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε ως την τελική δικαίωση των συναδέλφων μας, που ζητάμε να μετατραπούν οι συμβάσεις του σε αορίστου χρόνου», τόνισε ο κ. Φλούδας.

Ο Αλ. Μάρκου από την πλευρά του επανέλαβε, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και για τη μετατροπή των συμβάσεών τους, αλλά και για να μην εφαρμοστεί η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να δοθούν σε εργολάβους, οι υπηρεσίες στα νοσοκομεία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας τόνισε, ότι οι συμβασιούχοι παραμένουν σε ομηρία, με την πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης.

«Είμαστε στο πλευρό τους γιατί πέραν των άλλων, αυτοί μαζί με τους χιλιάδες άλλους συναδέλφους τους, κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας στην πανδημία.

Ζητάμε να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων και στην υγεία και στην παιδεία και στην αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Γρίβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου