Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ 4η ΔΟΣΗ !!!





Στην παραδοχή ότι ο ίδιος δεν θα κάνει την 4η δόση εμβολίου προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 4η δόση εμβολίου άνοιξε για ηλικίες 30 έως 59 ετών, αλλά ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά ότι ο ίδιος δεν θα εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο κυβερνητικό ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ήδη τη Δευτέρα, με ανάρτησή του είχε εκτιμήσει ότι σήμερα θα έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα.

Πράγματι αυτό συνέβη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 20.084 κρούσματα. Σύμφωνα με την ανάρτησή του ο μέσος όρος αύξησης των κρουσμάτων μόνο την τελευταία βδομάδα είναι 60%, ενώ η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ωστόσο, στις δηλώσεις του ο κ. Μαγιορκίνης ήταν καθησυχαστικός. Στο ερώτημα εάν η αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε περιοριστικά μέτρα, απάντησε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της έξαρσης των κρουσμάτων και η κορύφωση αναμένεται περί τις 10 Ιουλίου. Πρόσθεσε δε, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία δεν αυξάνεται σημαντικά και πως ακόμα και όσοι νοσούν με υψηλό πυρετό δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οξυγόνο.

Σημείωσε δε, ότι το γεγονός ότι οι ασθενείς έχουν πυρετό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιδρά προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νόσο.

Γιατί δεν θα κάνει 4η δόση ο Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε εάν ο ίδιος θα κάνει την 4η δόση εμβολίου. Όχι ήταν η απάντησή του. Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, δεν είναι παχύσαρκος, οι δείκτες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια δεν είναι ψηλά, συνεπώς κατέληξε ότι δεν συντρέχουν λόγοι.

Σημείωσε πάντως ότι κατά περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του.

Ή… τον ΕΟΔΥ:

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (43.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 54 (56.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.






igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου