Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Έβρο: Μια «ανάσα» από το δάσος της Δαδιάς οι φλόγες – «Κινδύνεψαν πυροσβέστες»




Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στη Λύρα Σουφλίου – Ολονύχτια μάχη για να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα στο εθνικό πάρκο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στη μάχη και ο στρατός.

Τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα..έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές που προσπαθούν να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες (21/7) στον Έβρο, στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes με το πρώτο φως της μέρας στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς στον Έβρο οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου και ΟΤΑ, 4 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.


Δεν ελέγχεται η φωτιά – Κινδύνεψαν πυροσβέστες

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος «η πυρκαγιά δεν ελέγχεται πλέον, μαίνεται σε πολύ μεγάλη έκταση του δάσους και σε δύσβατη περιοχή, γι’ αυτό είναι και δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης. Στις 6 το πρωί ξεκίνησαν να πετούν τα εναέρια μέσα και ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στη μάχη μπήκε και ο στρατός, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες στις παρυφές του εθνικού πάρκου. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και μεγάλος ο κίνδυνος να περάσει από ώρα σε ώρα το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς. Είμαστε όλοι εκεί, ο δήμος, το δασαρχείο, το πυροσβεστικό σώμα, ο στρατός και μαχόμαστε για να μην συμβεί το χειρότερο. Αν και αυτή την ώρα έχει άπνοια στην περιοχή, χθες κινδύνεψαν πυροσβέστες, καθώς την ώρα που επιχειρούσαν, γύρισε η φορά του ανέμου και τους κύκλωσε. Είμαστε σε ετοιμότητα, παρ’ όλο που δεν απειλούνται οικισμοί και χθες είχαμε έτοιμα λεωφορεία σε περίπτωση που δοθεί εντολή για εκκένωση οικισμών».
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις χθεσινές επιχειρήσεις:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου