Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Συνέδριο στο Καστελόριζο: Γιατί δεν έγινε η επίσκεψη στο νησί της Ρω;Πληροφορίες ότι το ζήτησε αμερικανικός παράγοντας προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Άγκυρα!



Το Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας που πραγματοποιείται στο ακριτικό Καστελόριζο από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού παρουσιάζει -και δικαίως, αν κρίνουμε από συγκεκριμένες ομιλίες- μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων, βλέπετε, στο νησί βρίσκονται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης, η Α΄ αντιπρόεδρος Έφη Τριανταφυλλοπούλου, βουλευτής του Οντάριο Καναδά, ο Β΄ αντιπρόεδρος Στάθης Γεωργανάς, βουλευτής της Πολιτείας Νότιας Αυστραλίας, ο ταμίας Στέφαν Πάππας, γερουσιαστής της Πολιτείας Wyoming των ΗΠΑ και το μέλος Εµµανουέλα Λαµπροπούλου, βουλευτής της πολιτείας Quebec Καναδά. Ο δε υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, παράλληλα με τη συμμετοχή του στο Συνέδριο, εγκαινιάζει ένα σημαντικό έργο στο λιμάνι του νησιού, ώστε να μπορεί να δένει και δεύτερο πολεμικό πλοίο, καθώς μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου, ωστόσο, περιλαμβανόταν το πρωί της Πέμπτης επίσκεψη των επισήμων στο νησί της Ρω. Επίσκεψη που δεν έγινε.

Ο υπογράφων ερεύνησε το θέμα και οι πληροφορίες του συγκλίνουν στο ότι ανώτερος παράγοντας της πρεσβείας «εξέφρασε τη γνώμη» πως «καλύτερα θα είναι να μην γίνει η επίσκεψη για να μην προκληθούν αντιδράσεις» (σ.σ προφανώς από την τουρκική πλευρά). Μετά από συζητήσεις οι γερουσιαστές αποφάσισαν να μην μεταβούν στη Ρω.

Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε!

Β. Σκ.

ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου