Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!





Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο LB.ua επιτέθηκε στους Έλληνες εφοπλιστές ότι «σπάνε» το εμπάργκο της Ρωσίας, ενώ άφησε αιχμές και για το ρόλο των λιμένων της Κύπρου.

Σε μια εφόλης της ύλης συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας στην οποία ανέλυσε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του, αλλά και τις συζητήσεις που είχε πριν την έναρξη των εχθροπραξιών, αναφέρθηκε στο έβδομο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οποίο είπε: «θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποκομμένη από το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο».

«Αυτό σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, τόνισε ο Κουλέμπα, απαγόρευση στις εταιρείες εκμετάλλευσης πλοίων να παρέχουν τα δεξαμενόπλοιά τους στη Ρωσική Ομοσπονδία» και πρόσθεσε: «Έτυχε, τουλάχιστον σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχα, οι μεγαλύτεροι διαχειριστές, οι μεγαλύτεροι προμηθευτές δεξαμενόπλοιων για τη θαλάσσια μεταφορά ρωσικού πετρελαίου να είναι Ελληνικές ιδιόκτητες εταιρείες, δεν είναι κρατικές εταιρείες, επομένως δεν κατηγορώ την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές που ουσιαστικά βγάζουν τη Ρωσία από το εμπάργκο πετρελαίου. Αυτό είναι γεγονός».

Πρόσθεσε δε ότι στο έβδομο πακέτο κυρώσεων, η Ουκρανία αναμένει επίσης να δει τις ρωσικές τράπεζες πλήρως αποσυνδεδεμένες από το SWIFT, καθώς και τις συναλλαγές με τον ρωσικό χρυσό να μπαίνουν σε εμπάργκο και τόνισε χαρακτηριστικά: «Επίσης, πρέπει να θεσπιστούν προσωπικές κυρώσεις, για να πληγωθούν αυτοί, οι οικογένειές τους, οι ερωμένες τους, όλοι να πληγωθούν», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε κάποιο άλλο σημείο ο Ντ. Κουλέμπα είπε: «Στα τέλη Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το κύριο στοιχείο του οποίου ήταν η απαγόρευση της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης», όμως αναρωτήθηκε:

«Εντάξει, οι εταίροι μας μπορεί να μην έχουν τη λογική ότι η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουν τη λογική ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος επιδεινώνει τη δική τους οικονομική κατάσταση, χτυπά τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι θα ρωτήσουν: ‘Γιατί;’. Γιατί τα προϊόντα είναι πιο ακριβά, γιατί τα καύσιμα είναι ακριβότερα; Δεν είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα εξοπλίζοντας την Ουκρανία καλύτερα και γρηγορότερα;».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου