Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!






Ρωσία : Εκτός από καύσιμα, όποιος θέλει σιτηρά, δημητριακά και γενικά τρόφιμα θα πληρώσει σε ρούβλια


Τις βάσεις για ένα εντελώς “νέο νόμισμα” βάζει η Ρωσία καθώς συνδέει πλέον φυσικούς πόρους και αγαθά με το ρούβλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση με διάταγμα επεκτείνει τη λίστα των εμπορευμάτων για τα οποία απαιτεί πληρωμή σε ρούβλια εξοστρακίζοντας εντελώς δολάριο και ευρώ.

Πλέον εκτός από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, ζητά ρούβλια για τις εξαγωγές σιτηρών, δημητριακών, ηλιέλαιου και διάφορα άλλων υποπροϊόντων. Πρόκειται για κρίσιμη απόφαση η οποία θα ενισχύσει εκ νέου το ρωσικό νόμισμα.

Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία βάζει τις βάσεις για το νέο νόμισμα.

Η αξία του νέου νομίσματος θα προέρχεται από την σύνδεση με υδρογονάνθρακες, σιτάρι, ζάχαρη, καφές, σόγια, νερό (!), άλλους φυσικούς πόρους και 15 ακόμα εμπορεύματα, κυρίως μέταλλα. Αυτό ακριβώς κάνει τώρα η Ρωσία.

Όπως ανέφεραν ρωσικές πηγές “οι προσομοιώσεις δείχνουν ότι αυτή η σύνθεση αυτή το καθιστά πιο ανθεκτικό στις οικονομικές κρίσεις τύπου Leman Brothers. Το αποτέλεσμα έδειξε υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας και σταθερότητας”.

Η Ρωσία απαιτεί τώρα ρούβλια για σιτηρά

H Ρωσία επεκτείνει τη λίστα των εμπορευμάτων για τα οποία απαιτεί πληρωμή σε ρούβλια ώστε να περιλαμβάνει πλέον τις εξαγωγές σιτηρών.

Έτσι, τώρα τα δημητριακά, το ηλιέλαιο και διάφορα άλλα υποπροϊόντα είναι τα επόμενα που ακολουθούν την απόφαση του Μαρτίου να ζητήσει από πελάτες «μη φιλικών» χωρών- συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πελατών στην Ευρώπη – ρούβλια για το φυσικό αέριο αντί για τα κανονικά δολάρια και ευρώ.

Εκτός από αυτήν την κίνηση, πρόσφατα ο υπουργός Γεωργίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ, ανακοίνωσε ότι τα γεωργικά προϊόντα της Ρωσίας θα πάνε μόνο σε “φιλικές χώρες” και σύμφωνα με “ποιος το χρειάζεται περισσότερο” – μια εξαιρετικά σημαντική δήλωση που σίγουρα θα συνεχίσει να σπέρνει την αβεβαιότητα και το χάος για την παγκόσμια προσφορά τροφίμων .

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν περαιτέρω το νέο διάταγμα που δημοσιεύτηκε σε κυβερνητική πύλη νόμου, «Προβλέπει επίσης παράταση ενός έτους των δασμών που θα καταβάλλονται σε εθνικό νόμισμα για το εξαγόμενο ηλιέλαιο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023. “

Και επιπλέον, “Σαν μέρος του νέου μηχανισμού πληρωμής, η βασική τιμή για τον υπολογισμό του εξαγωγικού δασμού στο σιτάρι θα είναι 15.000 ρούβλια (πάνω από 267 $) ανά τόνο.”

Θα ενισχυθεί εκ νέου το ρούβλι -Έσοδα ρεκόρ για την Ρωσία

Παρά το γεγονός ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής εξαρτώνται ήδη σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι χώρες των G-7 στη σύνοδο κορυφής στη Γερμανία κατηγόρησαν τη Μόσχα για «μια επίθεση με γεωπολιτικά κίνητρα στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια».

Σε δηλώσεις του την περασμένη Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις «ανεύθυνες ενέργειες» των ίδιων των χωρών της G7.

«Η απότομη αύξηση του πληθωρισμού δεν συνέβη χθες – είναι αποτέλεσμα… πολλών ετών ανεύθυνης μακροοικονομικής πολιτικής των χωρών της G7», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης BRICS Plus.

«Είμαστε σίγουρα έτοιμοι να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε με καλή πίστη όλες τις συμβατικές μας υποχρεώσεις για την προμήθεια γεωργικών προϊόντων, λιπασμάτων, μεταφορέων ενέργειας και άλλων κρίσιμων προϊόντων», τόνισε ο Πούτιν.

Περαιτέρω μίλησε για αυτό που οι δυτικοί ηγέτες συχνά αναφέρουν ως παραβίαση της «τάξης που βασίζεται σε κανόνες» από τη Ρωσία, διερωτώμενος σαρκαστικά: «Τι κανόνες; Ποιος έφτιαξε αυτούς τους κανόνες;».

Ύμνοι NYT και CBS: Το ρωσικό νόμισμα είναι το ισχυρότερο του 2022, οι κυρώσεις απέτυχαν

Σε ρεπορτάζ το CBS ανέφερε ότι το ρωσικό ρούβλι αποδείχθηκε ότι ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο το 2022, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από δυτικές χώρες.

Σημειώνει ότι μετά την αρχική πτώση στα 152 ρούβλια ανά δολάριο που ήταν πτώση σοκ λόγω των κυρώσεων… «το ρωσικό νόμισμα έκανε μια εκπληκτική ανατροπή».

Σύμφωνα με το CBS, τα ενεργά μέτρα των ρωσικών αρχών με στόχο την αποτροπή της απόσυρσης κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς και η αύξηση των τιμών της ενέργειας σε συνδυασμό με την πληρωμή φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ρούβλια από τις μη φιλικές χώρες, συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας του ρουβλίου και της ζήτησης.

«Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι στα ύψη αυτή τη στιγμή, και ενώ οι ρωσικές εξαγωγές μειώνονται λόγω του εμπάργκο και των κυρώσεων, η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων υπεραντισταθμίζουν αυτή την πτώση», ανέφερε η Oxford Economics.

Εν τω μεταξύ, και οι New York Times αξιολόγησαν την κατάσταση στη ρωσική οικονομία, λέγοντας:

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε παγκόσμια καταδίκη και σκληρές κυρώσεις με στόχο να χτυπήσουν τη Μόσχα. Ωστόσο, τα έσοδα της Ρωσίας από τα ορυκτά καύσιμα, που είναι μακράν οι μεγαλύτερες εξαγωγές της, εκτοξεύτηκαν δημιουργώντας ρεκόρ τις πρώτες 100 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία, λόγω των απροσδόκητων κερδών από τις πωλήσεις πετρελαίου εν μέσω ανόδου των τιμών. Αυτό δείχνει νέα ανάλυση».

«Η Ρωσία κέρδισε έσοδα ρεκόρ 93 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις εξαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα τις πρώτες 100 ημέρες της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία που αναλύθηκαν από το “Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα”, έναν ερευνητικό οργανισμό με έδρα το Ελσίνκι της Φινλανδίας», συνέχισε η έκθεση, βασισμένη στη μελέτη.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν το 14% της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού και κατατάσσονται στην 1η θέση. Και οι δύο χώρες είναι εξέχοντες εξαγωγείς, παρέχοντας σχεδόν το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού.

Παράλληλα, η Ουκρανία και η Ρωσία είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί και εξαγωγείς ηλιελαίου,. Σχεδόν το 60% της παγκόσμιας παραγωγής ηλιελαίου πραγματοποιείται στην Ουκρανία και τη Ρωσία, και οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 75% των παγκόσμιων εξαγωγών.



ΠΗΓΗ
https://press-room-ioa.blogspot.com/2022/07/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου