Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ευθείες βολές Καχριμάνη για το πρόβλημα των βοσκοτόπων


Ευθείες βολές Καχριμάνη για το πρόβλημα των βοσκοτόπων

Ευθείες βολές κατά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης καταλογίζοντάς τους την αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων για τη διετία 2013-2014.
Με δεδομένο ότι το όλο θέμα στερεί εκατοντάδες κτηνοτρόφους από το δικαίωμα να λάβουν εξισωτική αποζημίωση, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε το αίτημα για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με διαβίβαση σχετικού αιτήματος στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δοθεί άμεση λύση.
«Δε λέμε ένα ψέμα ή απαγορεύεται να έχεις ένα ορεινό βοσκότοπο. Είναι δικαίωμα της κάθε χώρας να προδιορίζει τις βοσκήσιμες εκτάσεις. Ως Περιφερειάρχης ζητώ άμεσα να διορθωθεί το σφάλμα και να γίνει ΚΥΑ στη βάση της νομοθετικής ρύθμισης που έγινε από τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, με την οποία λύνεται το ζήτημα μετά το 2015. Τα τόσο απλά κάποιοι στο Υπουργείο έκαναν λάθη το 2012, τα οποία τα πληρώνουμε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαχρονικά έχει οργανωθεί εχθρικά προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου