Σε πλήρη ετοιμότητα η πολεμική μηχανή της Ελλάδας ενόψει πιθανής τουρκικής πολεμικής ενέργειας ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Πολλοί πλέον μιλάνε ανοιχτά για
πολεμικά επεισόδια είτε σε Αιγαίο είτε σε Κυπριακή ΑΟΖ. Οπως ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος μιλώντας στον Realfm 97,8 είπε:
«Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν να έχουμε πολεμικά επεισόδια» .
«Ο Ερντογάν είναι περισσότερο ισλαμιστής από ποτέ, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει που θα φτάσει. Θέλει να ξεριζώσει εντελώς τον κεμαλισμό και στόχος του είναι να το έχει κάνει μέχρι το 2023» ανέφερε ο καθηγητής.
«Ο Εντογάν φαντασιώνεται ότι η χώρα του είναι ο κυρίαρχος της περιοχής. Ξέρει όμως ότι για να προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις πρέπει να παίρνει άδεια. Υπάρχει διαφορά της ρητορικής που έχει και της πρακτικής. Τους Κούρδους στην Αφρίν τους χτύπησε μόνο αφού πήρε το πράσινο φως από τους Ρώσους. Δεν κινείται χωρίς να πάρει πράσινο φως από αυτούς που ξέρει ότι έχουν το παιχνίδι στα χέρια τους» συμπλήρωσε.
«Ως προς το Αιγαίο και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, όχι Κύπρου, ότι ο Ερντογάν θα μας κρατάει στην τσίτα, δηλαδή θα κάνει κινήσεις ημινομιμοποιημένες όπως με τους δύο στρατιωτικούς. Κινήσεις που δεν θα οδηγούν σε πολεμική σύγκρουση, αλλά θα παιρνάνε μηνύματα καθίστε φρόνιμα. Είναι διαφορετική η κατάσταση με την Κύπρο. Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν να έχουμε πολεμικά επεισόδια» τόνισε.
Αναφορικά με τους δύο Έλληνε στρατιωτικούς ανέφερε ότι :
«Ο Ερντογάν βλέπει όχι μόνο τους δύο στρατιωτικούς, αλλά όλους τους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές, ως διπλωματικό εργαλείο».
Ακούστε το ηχητικό:
Eτσι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, βλέποντας τις κινήσεις που κάνει η Τουρκία προχωρά σε μέτρα.
Φωτιές έχει ανάψει η φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΣ με μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια άσκησης εθνοφυλακής στην 98 ΑΔΤΕ όπως αναφέρει το armyvoice.gr
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που έκανε στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ», όπου παρακολούθησε εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Μυτιλήνης, Άντισσας, Πολιχνίτου και Καλλονής.
Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα στον ατομικό και ομαδικό οπλισμό, καθώς και αντικείμενα στις Α΄ Βοήθειες.
Μετά το πέρας των θεωρητικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν βολές με όλα τα είδη των όπλων.
Διαπιστώθηκε η άριστη οργάνωση και εκτέλεση της εκπαίδευσης και ο άρρηκτος δεσμός μεταξύ Ενεργού Στρατού, Εθνοφυλακής και Εφεδρείας.
Στη συνέχεια ο Αρχηγός, απευθυνόμενος στους ασκούμενους, έδωσε συγχαρητήρια για την ετοιμότητα και το πνεύμα νικητή που τους διακατέχει, τονίζοντας ιδιαίτερα το υψηλό ηθικό και την αισιοδοξία του στρατεύματος.
Επεσήμανε ακόμα ότι η μαχητική ισχύς, η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα του Στρατού Ξηράς αποδεικνύονται καθημερινά, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα, άμεσης αντίδρασης και αποστολής προσωπικού και μέσων στο συμβάν του Αγαθονησίου για τη διάσωση συνανθρώπων μας.
Τέλος, τόνισε τους ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και κοινωνίας, που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και την αποτροπή κάθε απειλής από όπου κι αν προέρχεται.
Ανάμεσα στις φωτογραφίες τις οποίες και δημοσίευσε από την δραστηριότητα, υπάρχει και μια φωτογραφία του Αλκιβιάδη Στεφανή με μια ξανθιά γυναίκα με μακριά μαλλιά, η οποία είναι ντυμένη με στολή παραλλαγής και φαίνεται να έχει θερμή χειραψία με τον Αρχηγό ΓΕΣ.
«Από πότε οι γυναίκες γίνονται μέλη της Εθνοφυλακής» ήταν το ερώτημα που τέθηκε αρχικά, για να ακολουθήσει καταιγισμός σχολίων.
«Η κοπέλα είναι μέλος συλλόγου εφέδρων και όχι εθνοφύλακας, το όπλο της δεν είναι πραγματικό«, έσπευσε να διευκρινίσει το ΓΕΣ και η απάντηση προκάλεσε εύλογα ερωτήματα.
«Από πότε γυναικες μέλη σύλλογων καλούνται σε άσκηση εθνοφυλακής; Βάσει ποίου νομικού πλαισίου;» ρωτούσαν μέλη των Εφέδρων.
«Από πότε σύλλογος airsoft καλείται να συμμετάσχει σε άσκηση εθνοφυλάκων;»
Τα ερωτήματα είναι λογικά, καθώς δεν είναι θέμα απόρριψης ή μη της συμμετοχής, αλλά εάν η γυναικεία παρουσία σε άσκηση εθνοφυλάκων, σηματοδοτεί και ενδεχόμενη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.
Mήπως όμως πρόκειται για ενεργοποίηση Πολιτοφυλακής όπως είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας προ ημερών;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου