Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

«Προωθείστε τροπολογία για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων...»


«Προωθείστε τροπολογία για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων...»


• Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων για τη διετία 2013 – 14 ζητάει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με επιστολή την οποία απηύθυνε χθες προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου ΠΕΚΑ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, στη νομοθετική ρύθμιση που έγινε από τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, με την οποία λύνεται το ζήτημα μετά το 2015 και, αφού κάνει λόγο για «ανεξήγητη απροθυμία αντιμετώπισης του ζητήματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», ζητά τη προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με διαβίβαση σχετικού αιτήματος στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καταλήγοντας, τονίζει ότι «αν δεν γίνουν οι δέουσες ενέργειες εκ μέρους σας, να γνωρίζετε ότι αναλαμβάνετε ακεραία την ευθύνη για την καταστροφή της κτηνοτροφίας και ειδικά της μετακινούμενης, που σήμερα εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα, θέσεις εργασίας και στηρίζει την τοπική κοινωνία».

Τι ακριβώς ζητάει
Ο Αλέκος Καχριμάνης ζητάει σε εθνικό επίπεδο την προώθηση από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ τροπολογίας στη Βουλή για την επιλεξιμότητα ως βοσκότοπων των αλπικών, των προστατευόμενων και των δασικών εκτάσεων και σε κοινοτικό επίπεδο, την αποδοχή του εύλογου αιτήματος αναγνώρισης της επιλεξιμότητας των συγκεκριμένων εκτάσεων, που έγινε άλλωστε αποδεκτό για το 2015 και μετέπειτα.



http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου