Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «Αιχμή του δόρατος» η αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας





Τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι



εργαζόμενοι, επισκέφθηκε χθες ο Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου

Τα θέματα Υγείας βάζει στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, μετά και τα θέματα δημόσιας ασφάλειας.
Η υγεία είναι ένα μείζον ζήτημα για όλους τους πολίτες που ζητούν αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος, κάτι το οποίο φαίνεται σε καθημερινή βάση, αλλά και αποτυπώνεται περισσότερο στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, βρέθηκε χθες στα Γιάννενα με στόχο να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ελλείψεις αλλά και για όλα τα ανοικτά μέτωπα της δημόσιας Υγείας,
Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος και από τον αναπληρωτή Τομεάρχη, Ιάσονα Φωτήλα, πραγματοποιούν περιοδεία σε Γιάννενα, Θεσπρωτία και Κέρκυρα, με την υγεία να βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως φάνηκε και από την χθεσινή επίσκεψή τους στα Γιάννενα, στόχος των στελεχών του κόμματος είναι να επισκεφθούν και τα 128 δημόσια νοσοκομεία της χώρας ώστε να αποκτήσουν και να σχηματίσουν άποψη για τα προβλήματα.
Πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι τον Απρίλιο να διοργανώσει τέσσερα Αναπτυξιακά Συνέδρια, ένα σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε αυτά τα Αναπτυξιακά Συνέδρια θα αναπτυχθεί και θα οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τα Ιόνια Νησιά.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στα Γιάννενα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο τομεάρχης συνοδευόμενος από τον κ. Φωτήλα, τον βουλευτή της Ν.Δ. Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Σπύρο Βασιλείου, τον πρώην διοικητή του «Χατζηκώστα», Λάμπρο Γεωργόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Βασίλη Τσίκαρη και τον αναπληρωτή Κώστα Χολέβα. Παρόντες, γιατροί, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Γιώργος Φλούδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση για την συνολική πορεία του νοσοκομείου, τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και για την μεταφορά κλινικών στην νέα πτέρυγα που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες
Ειδικά, για τη νέα πτέρυγα τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τον κ. Οικονόμου και τον κ. Φωτήλα, για τον τρόπο που πάρθηκαν οι αποφάσεις αλλά και για την σύσταση της επιτροπής, την οριακή πλειοψηφία στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και άλλα ζητήματα που ανέκυψαν με διαφωνίες Κλινικών στην τελική χωροθέτηση.
Ο κ. Τσίκαρης έθεσε όλες τις παραμέτρους και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν λέγοντας ότι η χωροθέτηση δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των κλινών.
Βολές για το δημόσιο σύστημα Υγείας
Μετά την ενημέρωσή του, ο κ. Οικονόμου, στη δήλωσή του, υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Ωστόσο, περιέγραψε με μελανά χρώματα το δημόσιο σύστημα υγείας λέγοντας ότι «Δυστυχώς τα τρία τελευταία χρόνια τα πράγματα πάνε χειρότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε με τον κόσμο, τους γιατρούς τους νοσηλευτές και να βάλουμε τα θέματα στην ατζέντα της ΝΔ».
Ερωτηθείς για τις απαντήσεις της διοίκησης αναφορικά με το τέταρτο κτήριο ο κ. Οικονόμου ήταν ξεκάθαρος. «Οι κινήσεις που κάνουμε δεν είναι αυθαίρετες. Πήραμε μηνύματα και για αυτό το θέμα το φέραμε και στην Βουλή. Το νοσοκομείο στηρίζεται στους εργαζόμενους, αυτοί κρατάνε το δημόσιο σύστημα υγείας. Καλό είναι η διοίκηση να ρωτάει τους πρωταγωνιστές.
Οι άνθρωποι που ζουν τα προβλήματα και την κατάσταση. Ο κ. διοικητής σήμερα είναι εδώ, αύριο θα φύγει, όπως όλοι μας. Αυτοί, οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο» είπε χαρακτηριστικά.
Στο περιθώριο της επίσκεψης ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για την υπόθεση Novartis που είπε ότι «θέλουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση με την προανακριτική που θα ζητήσει η ΝΔ.»
Τον τομεάρχη καλωσόρισε ο βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας που αναφέρθηκε στις δράσεις της ΝΔ αλλά και του ίδιου του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη που δίνει μεγάλη σημασία στο δημόσιο σύστημα Υγείας για τους πολίτες.
Τέλος, ο διοικητής του ΠΠΓΝΙ, Βασίλης Τσίκαρης σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην επίσκεψη των επικεφαλής του Τομέα Υγείας της ΝΔ, σημειώνοντας ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και για την χωροθέτηση στην νέα πτέρυγα και δόθηκαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις.
Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα
Ακόμη, με μεγάλη καθυστέρηση, περίπου στις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Οικονόμου και ο κ. Φωτήλας, πέρασαν την πόρτα της διοίκησης του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Ο διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης τους υποδέχτηκε και τους ενημέρωσε για τα θέματα του νοσοκομείου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρώτος σταθμός του κ. Οικονόμου ήταν το Νοσοκομείο Φιλατών. Οι επικεφαλής του τομέα Υγείας, συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη και ενημερώθηκαν για το Νοσοκομείο αλλά και για την λειτουργία του ΤΕΠ που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου